Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2015. január 14. 16:51 - Kokas Bálint

Sorozatgyilkosok- Nem kell a szerelem az Rtl Klubra!

 

Fúú! Hát a Vérvörös- Az utolsók kezdete, óta nem is foglalkoztam mással gyakorlatilag a blogon, és bevallom őszintén: nagyon hiányzik már más téma is. Komolyan mondom, kezd elvonási tünetem lenni ilyen téren: hiszen hónapok óta nem politizáltam és nem „ médiáztam”. De ezt szépen lassan, igyekszem pótolni! A történet nemsokára új fejezettel jön, de…de egy kicsit kezdek besokkalni tőle. Imádom, szeretem az egészet, ám más témával is foglalkozni szeretnék, újra!

Tapasztalták már azt, hogy elkezdenek nézni egy új sorozatot és 2-3, legdurvább esetre már egy rész után leveszik a képernyőről? Elég bosszantó, igaz?– A kereskedelmi tévékről beszélek. A közmédia jóval humánusabb ilyen téren . Az azonnali kassza tehát, egyenlő alacsony nézettség. Az pedig csak blabla, hogy ők a nézőkért vannak. Mert nem. Ne legyünk naivak!

Legutóbb az Rtl Klub tette ezt a nagyon jól beharangozott új sorozatával.Ugyanis a Szerelemben, háborúban című új török széria harmadik részét, már nem fogjuk látni! Legalábbis –úgy tűnik- nem az Rtl-en és csak X idő múlva. Ami azért bosszantó egyrészt, mert amúgy egy nagyon szép, igényes történetről szóló, nem el amerikaisodott vérontós, belezős féle. Másrészt: ha megnézzük a nézettséget, annyira nem is volt olyan rossz! Szubjektív vagyok, ha valaki nem így gondolja, szíve joga!

dddf.jpg

Az orosz cári birodalomban játszódó szerelmi szálakkal tarkított újdonság első része nem hozott Szulejmán premier szintű – több mint egymilliós- nézettséget, de nem is volt olyan pocsék. – A többi adót le is verte. Az épp tévézők 15%-a nézte ez 638 956 nézőt jelent. – A kereskedelmi célpontból fontos 18-49-es (fiatal) korosztályban pedig 14,6% figyelte, ez 251 002 nézőt jelent! Önmagában ez nem rossz. A baj csak az, hogy a második részre már csak teljes lakosságban 442 311 (12.7%) voltak kíváncsiak, míg a másik korosztályban még rosszabb a helyzet: 145 966 (9.7%). És nem volt reklám!- A heti sorozatok közül, ez hozta a leghanyagabb számokat! Elég meglepő! Szóval: nem akarom én szidni a csatornát, értem én hogy szükséges volt a műsorváltozás, jogosnak is tartom – mostantól filmeket adnak helyette- viszont azzal nem értek egyet, hogy kapásból leveszik a képernyőről. Ismételték szombaton, visszanézhető a neten, akkor – kérdem én – mért nem hagyták meg szombat délután? Hogy az a hülye magyar néző, akit esetleg érdekel, tudja nézni?? Akit érdekelt a folytatás, biztos nézte volna, valami új időpontban is! De így esélyt se kapott a sorozat, egyből felakasztották. Ez picit logikátlan számomra! – De ha majd egyszer újra leszületek, talán megértem!

Azonnali sorozatgyilkolásra, nem csak most van először példa! Elég ha csak a 2011-ben bemutatott szintén Rtl –es Casinóra gondolnunk ( magyar sorozat lévén kapott egy harmadik epizódot is!) vagy a Terminátor sorozatra, a Chuckra, a Tv2-ős Szépség és a szörnyetegre. – Igaz, az utóbbi három nem megszűnt, hanem más ( kábelcsatornán) csatornán folytatta pályafutását. Igaz, hogy X idő múlva, de újra láthattuk őket. Szóval: szerintem lehet bizakodni a Szerelemben, háborúban folytatásában is, csak passz, hogy hol és mikor!

A másik kedvencem, amit a kereskedelmi tévék csinálnak az az, amikor jól futó sorozatot 1, egyre később adnak, 2, olyan lehetetlen időpontba pakolnak át, hogy mi nézők megutáljuk az egészet. 3, amikor nem is tudunk róla ( mert nem mindenki bújja a tévéújságot és nem mindenki nézi az ajánlókat) és hipp-hopp újra kezdenek valamit! A Tv2 rendszeresen ezt játszotta el Doktor House-szal, vagy éppen a Született feleségekkel. Így lehet legyilkolni egy sorozatot. Ebben profik. Gondolom „ A magyar úgyis azt nézi, amit adnak’’ alapon. Jelenleg pedig legjobb példám az Odaát című sorozat. A két démonvadász testvér kalandjait 2005-ben mutatták be, a Lost után – Amit szintén kicsináltak, de a túlélők hozták a közel kétmilliós nézettséget- és nyilvánvaló volt, hogy szépen fog teljesíteni. Hozta is a papírformát. A második évad 23 óra óra után indult, míg a többire évekig kellett várni és nem egyszer éjfél utánig, vagy hajnal egyig kellett rá várni. Jelenleg a hatodik évadnál tart csütörtökönként fut, gyakorlatilag nézhetetlen sávban! Holott Amerikában az egyik legnézettebb széria! – Az NCIS fölényes megelőzi odakint, de itthon…pff …hagyjuk! A pakolgatással, a sok ismétléssel, szintén kinyírták azt is.

Akinek pedig nincs internet hozzáférése (a legtöbb néző még most is a hagyományos „ tévében nézem a sorozatot”) az megszívta egy kicsit. Vagyis nagyon. De hát, ott van neki a jó öreg Barátok közt, az tuti, hogy nem kap kaszát! Biztos vagyok benne, hogy ha már én rég a sírban leszek, az unokám még akkor is tudni fogja, hogy ki az a Berényi Miklós!

Lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/eleg007?ref=br_rs

A kép forrása: forrás: rtlklub.sajtoklub.tv Bársony Bence. Szerelemben, háborúban

A nézettségi adatotok: http://musorvizio.blog.hu/2015/01/13/magyar_nezettseg_2_het_az_rtl_klub_bicskaja_beletort_az_uj_torok_sorozatba

Kokas Bálint

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr177073977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása