Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2018. október 28. 10:40 - Kokas Bálint

Kedvenc szörnyizém -VENOM kritika

Naaa, erre a filmre már tavasz óta nagyon vártam, és már október elején elrohantam a moziba megnézni...azóta pedig már vagy hatszor nekiültem kritikát írni róla, de mindig megfeneklettem. Ugyanis annyira elfogult vagyok vele szemben, annyira imádom ezt a karaktert, hogy a rózsaszín köd belepte az agyamat, pont úgy, mint amikor szerelmes az ember, és nem tudok a Venommal kapcsolatban reálisan gondolkodni. Ezért nyilván  értékelni sem! Szóval: aki objektív, szakmailag korrekt kritikát szeretne olvasni, az most lapozzon el! Hozzáteszem: számtalan filmkritika a hátam mögött van már, de Tom Hardy filmje átmosta az agyam. :) Végre nem egy tipikus, hős karakter, ami már sziruposan csorog az ember könyökén! 

Vemom ( vagyis Méreg) egy űrből jövő szimbionta. Egy olyan élő anyag, ami egy emberre tapadva képes csak életben maradni. Ha rátapad élősködik rajta, uralkodik felette, mindenféle gonoszságra veszi rá, szuper erővel felruházva gazdáját. Én először az 1994-es Spiderman című rajzfilmsorozatban találkoztam ezzel a negatív izével, majd 2007-ben a Pókember 3-ban tért vissza, Sam Raimi jóvoltából. 

Itt belepillanthattok a filmbe: 

Venom Pókember univerzumának szerves része.Kezdetben maga Pókember alakul át Venommá, majd Eddie Brock lesz a gazdateste, aki egy öntörvényű, vehemens újságíró, elveszíti szerelmét, állását, kilakoltatják, szóval alapból gyilkolhatnékja van. Ebben a 2018-as verzióban nincs Pókember: itt Eddie Brock karakterére fókuszált a rendező ( Ruben Fleischer), nem széthúzva a szálakat. Tom Hardy ( Legenda, Dunkirk)  pedig zseniálisan alakítja az antihős szerepet. A film első fél órája ugyan vontatottra sikeredett kissé, de utána bőven kárpótolnak minket. Összességében egy látványos, pörgős, humort sem nélkülöző filmet kaptunk, ami minden másodpercével leköti a figyelmünket. 

Itt a film ajánlója: 

Ami mellette viszont nem tudok elmenni ( akármennyire is imádom a filmet), az az, hogy Venom a Marvel karakterek  egyik leggonoszabbika ( ha nem a listavezető), és véleményem szerint nem kellett volna érzelmes, szerelmessé tenni a palit a végén. Felesleges volt  ellágyítani a figurát, főleg úgy, hogy a gyártó három részes szériát tervez. Oké, tudom, tudom, hogy a szerelem csodákra képes meg blabla, de könyörgöm: tartsunk már ki az eredeti koncepciónk mellett. Ami pedig az, hogy Venom egy szadista gyilkológép, akinek nincsenek érzelmei.

Összegezve így is király a film, alig várom a folytatást.  

 

Lájkold a blogot itt:  https://www.facebook.com/vervorosblog/

FIGYELEM! Hamarosan új blog indul, amelyről itt olvashattok: 

https://eleg007.blog.hu/2018/10/24/ertem_-blog_vagyis_indul_a_vervoros_blog

 

Kokas Bálint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr214328025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása