Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. március 31. 21:47 - Kokas Bálint

Maricruz Fókuszt ver- A szappanopera örök

Az Rtl klub új műsorstruktúrája nagyon nem jött be a népnek. Az ötre átpakolt Gyanú árnyékábant és az utána startoló  Fókuszt szanaszét veri nézettségben a Maricruz című mexikói szappanopera és a másfél órás Tények. 

MARICRUZ :649 ezer néző

Gyanú árnyékában: 415 ezer néző

Tények: 1 millió 199 e. néző

Fókusz: 491 ezer néző

 

 

 

             

 

 

Vagyis, aki azt hitte, hogy a szappanoperák alkonyukat élik, ideje felébrednie. Bizony, bizony a telenovellák mai napig reneszánszukat élik! – Fontos kiemelni, hogy a fiatalok körében is! Az már más kérdés, hogy nem 3 millióan nézik őket (mint anno az Esmeraldát vagy a Paula és Paulinát) de akkoriban még alig volt pár tévéadó + az online sem volt annyira elterjedt.

Az-orokseg-.jpg

   Az örökség- Március 31- től minden hétköznap 16:10 -kor az Rtl Klubbon ( Az Rtl2 korábban már leadta)  

 Feltehetjük a kérdést, hogy mitől is válik szerethetővé ez az ugyanarra a kaptafára épülő, romantikusan hősre várós, oltár előtt sírva könyörgős műfaj? A válasz egyszerű: egy idealizált világot teremtenek, ahol mindenki tud azonosulni egy-egy szereplővel és magát látja benne. És bár tudjuk, hogy mit tartogat az utolsó rész (úgyis heppy end lesz!) szeretünk végigizgulni több száz részt, tökéletesen rabokká válva. Ha az első részt megnézzük, garantált, hogy az utolsó epizódig hűséges követők leszünk, ez biztos. Ezért is éri meg a csatornáknak szappanoperákat adni. Olcsó megvenni, sokan nézik és sokáig tart. 

Azonban vannak bizonyos alapreceptek egy sikeres történethez. Kell hozzá, kellenek hozzá:

  1.       Bomba nők, akik vagy szűziesen ártatlanok, vagy dögös ragadozók
  2.       Jóvágású macsók, cégvezetők, igazgatók, vagy csak szimplán milliomosok.
  3.        Egy rosszakaró anya, aki TUDJA, hogy ki kell a gyerekének.
  4.       Kell egy pletykás személyzet, akik minden rájuk nem tartozó dolgot megtudnak.
  5.       Ne feledjük a bölcs nagymamát
  6.       Kellenek cselszövők
  7.       Ki kell derülnie, hogy a szerelmesek valójában testvérek….legalábbis majdnem.
  8.       És persze minden sorozatban van egy –egy bolond figura, aki sokszor meleg.

 

Véleményem szerint nincs is ezzel baj.  – Néha kell valami, ami kikapcsol, ami feledteti velünk a valóságot. A lényeg az, hogy tudjuk: ez nem a valóság! A valóság körbe vesz minket. Nem elég a karosszékből szerelmünk után vágyakozni, hanem tenni kell érte. Élnünk kell az életet, nem szabad, hogy álomvilágban rekedjünk. Mert a sok szappan nézésével sajnos sokan ebbe a hibába esnek. Álmodnak, és nem nyitják ki a szemüket. Pedig…pedig az összes efféle történetet a valóság ihlette. Sőt! Tulajdonképpen felfoghatjuk, hogy a mi életünk is egy sorozat,messze a vége, de mi írjuk azt. Summa summárum: ragadjatok tollat, harcoljatok a szerelemért és várjátok a heppy endet.

                                             Vége! :) 

Kokas Bálint

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr785888184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása