Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. augusztus 13. 16:47 - Kokas Bálint

Jó estét, Vietnám!

Holt költők társasága, Jó reggelt, Vietnam! Mrs. Doubtfire- Apa csak egy van, Csodás álmok jönnek, Good Will Hunting, A kétszáz éves ember, A halászkirály legendája. Filmek ( a teljesség igény nélkül) amikhez egy szerethető arcot kapcsolunk: Robin Williamsét. A színész  2014 augusztus 11.-én, 63 évesen elhunyt. Öngyilkos lett, az övével felakasztotta magát. Mikor tegnap leültem a net elé, és megláttam a giga betűkkel hirdetett hír, nem is akartam elhinni! –Tudják: manapság annyi a kamuhír. A szenzációt hajszoló újságírók (tisztelet a kivételnek, de tudjuk, hogy sok van) mindent megtesznek, hogy a középpontba kerüljenek. Bár ez elég morbid tréfa lett volna….de bárcsak az lett volna! Az Oscar- és Golden-globe díjas színész halálhíre sokkolta az egész világot. Ilyenkor tesszük fel azt a kérdést, hogy miért? Miért lesz öngyilkos egy elismert, mindenki által szeretett, örökké mókásnak tűnő színész?

Sajnos, azt kell mondanom, mi vagyunk túl naivak. A nevettető élete cseppet sem volt olyan vidám. A magánéletben és önmagával szemben is voltak problémái! Drog és alkoholproblémákkal küzdött ( be is jelentette, hogy elvonóra megy) nem is beszélve a depresszióról! – Nem szeretném ezredikként kielemezni a karrierjét ( azt már úgyis megtették más portálok) csupán úgy éreztem, hogy valamiképpen meg kell emlékeznem róla.

És érdekes dolog ez is: sokan azt hisszük, hogy ha hollywoodi sztárok lennénk, mi bizony jóval boldogabbak is lennénk! Milliomosként az lenne az egyetlen nagy problémánk, hogy most mojitot, vagy jégert vigyünk be magunk mellé a jacuzziba? Persze ez csak a látszat. Tömegével hallani öngyilkossági kísérletekről az amerikai álomgyárban. Egyszerűen nem bírják a rájuk nehezedő nyomást, azt hogy gyakorlatilag nincs magánéletük! Szóval szerintem annyira nem kell kapkodni az életért. Mert ami a képernyőn van, az csak látszat. A valóság az mindig, jóval ridegebb!

Hát nyugodjék békében! Jó éjszakát, Vietnám!

lllllee.jpg

És itt egy másik szomorú haláleset, ami mellett illetlenség lenne elmennem. – Már erről is nyílván olvastak több száz cikket, de nem hagyom ki őt sem. 2014 augusztus 6.-án súlyos betegségben meghalt Bajor Imre! Már nem tudta legyőzni a rákot. Az elismert színész 1999-től a Heti hetes állandó tagjaként szórta a poénokat és sorozatokban is bizonyított ( Szomszédok, Pasik). Egy nevettető ismét távozott közülünk.- Kár, hogy ezt a közmédia nem így gondolja, de azt inkább nem kommentálom!

Megint ugyanazt tudom írni: Nyugodjék békében!

bajor.jpg

 

FIGYELEM !!!

Nincs blogod még? De van egy jó sztorid, véleményed, amit másnak is el akarsz mondani? Akkor most megteheted! Ha elmúltál 16, de nem vagy még 30 lájkold az Elég Blog-ot, írj üzenetet, és ne hagyd szó nélkül, ami benned van! Szólj barátaidnak, ismerőseidnek, mert augusztus 30.-ig tiéd a terep!

Itt lájkolhatod a blogot: https://www.facebook.com/eleg007?ref=ts&fref=ts

 

Kokas Bálint

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr946601031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Revolutionist 2014.08.13. 22:29:52

Hibák: aug. 11-én lett öngyilkos; és a teljesség igénye nélkül soroltad a filmjeit. A Csodás Álmok Jönnek nem hagynám ki a sorból, még ha a teljesség igénye nélkül is van.
A közmédia egyfelől vaskalapos fanatikus képmutató ál- ill. tévkonzervatív, tévesen antiliberális (sőt most már a divat: illiberális),(tekintve hogy fingja nincs róla mi a liberalizmus), antiszemita tróger söpredék, ezért nem mondták be sem Bajort, sem Williams-t, másfelől pedig mivel tele van fejtől-lábig, agyhalott, báb cselédekkel, akik még önálló gondolkodásra sem nagyon képesek, nemhogy döntést hozni. Amit fentről kapnak azt hajtják végre. S mivel fasiszta diktatúra van orbanisztánba, természetes, hogy aki zsidó is meg liberális is, az még ha elismert híres művész sem kell bemondani, egyfelől ezzel is provokálni, másfelől meg szerintük nem méltó rá. Miközben egyik parazita idióta cseléd sem ér fel a lábujjukig sem... ez ostoba kisszerűség orbáni birodalma, Szállasi óta ilyen mélyen nem voltunk.

A depreszióról és italról, kokainról. Robin túl fiatalon lett túl nagy sztár, s mint ilyen nehéz elkerülni az italt is és a drogokat is. Dől a lé, megy a bulizás, tobzódás. Nincs az a világsztár aki legalább néha-néha buli során ne csábulna el.. és sokan rajta maradnak. SOk mindentől függ ez, és csak ostoba szánalmas primitív ember képzelgi azt hogy ő a hibás. Ugyanis minden ember tűrőképessége lelkiereje, személyisége, önfegyelme, ítélőképessége stb más és más. Van aki képes kontroll alatt tartani ezeket, kipróbálja, vagy ki sem próbálja és nem gabalyodik vele, van aki meg nem bír így reagálni mert gyenge hozzá, mert olyannak született. Vagy mert nem kapott olyan jó nevelést vagy ezer és ezer egyéb rajta kívülálló oka lehet. A legmélybutább kisszerű álszent képmutató emberek, akiknek áll most orbanisztánban az zászló, akiknek köszönhetően állt így mindkét halálesethez az orbáncseléd közmédia, ezek az emberek képzelik azt hogy ő a hibás, ő csakis a felelős, bűnhődjön csak stb. De hát mivel ostobák, minden "elvük" szinte téveszme, nem csoda ha ezt is fonákul gondolják szerencsétlen agyhalottak...
A kokainra rászokás egyenes következménye a depresszió, de amúgy az ital is hozhatja, csak a kokain hamarabb. A kettő kombinálása meg aztán pláne. Ha lejössz a kokszról garantált szinte a depi... nagy valószínűséggel ez volt Robin depressziója oka és nem az hogy olyan ócska élete lett volna. Ünnepelt sikeres világhírű sztár volt, szép gyerekekkel, nagy karrierrel. A pénz téma meg, hát ugyebár aki szittyózgat, könnyebben ossza el a vagyont. Hiába dőltek a dollármilliók, el lehet azokat is tapsolni. Robin híresen jószívű ember volt, a nagy lóvé nagy részét egyszerűen elkunyerálták tőle. Aztán pedig a karrierje hullámvölgyében meg még fogyott vagyonból nyilván, és hát a sztár életmód eléggé költséges. Ő itt hibás, hogy nem tudta időben alább adni,amibe sok ex-sztár belecsúszik; erőltetve akarja fenntartani a megfelelő életvitelt, és eladósodik, majd tönkre megy... Bár ebben is csak annyira hibás, amennyire egy depressziós beteg, alkohol beteg, ill drog beteg ember hibás lehet... igen bizony, ez mind betegség, amiről legfeljebb csekély részben tehet az áldozata.... Node a köztévés értelmi szintnek ez magas, nyilván fel sem bírnak ilyen elveket fogni szerencsétlen planktonok...

Kokas Bálint · www.vervorosblog.hu 2014.08.14. 00:38:11

@Revolutionist: Köszönöm a javítást, én még tovább éltettem :) Egyetértek veled és szintén köszönöm ezt a sok érdekes információt. Időhiány miatt lett ilyen rövid ez a cikk. Na meg persze úgy voltam vele, hogy most a csapból is ez folyik, miért álljak be a sorba? Érted :)
De tény: egy nagyon jó ember volt, talán túl jó, ez is lett a veszte :/
Igen, a köztévés szint a csülök, pacalt után megreked :D
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása