Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2018. szeptember 25. 11:52 - Kokas Bálint

Boldog születésnapot, MÁV!- De miért kakilunk még mindig a sínekre?

Idén lett 150 éves a MÁV- Magyar Államvasutak Zrt. Jogelődjét, a Magyar Királyi Államvasutakat 1868-ban alapították. Nem szeretnék történelemórát tartani, akit érdekel a története, bőven talál róla infót az interneten! Tudom, hogy születésnapost nem illik szidni (mivel idén én is igen sokat vonatoztam, vonatozok), de egy kérdés folyamatosan a fejemben motoszkál(t): miért tartunk még mindig ott, hogy a sínekre kakilunk? De most komolyan! Benne vagyunk a XXI. században, ilyen- olyan kütyük korát éljük,de 150 éve van, ami változatlan: ha az emberre a vonaton jön rá a hasmars, akkor kénytelen elmenni a vonaton lévő wc-re, és ott könnyíteni magán! Abba már bele se megyek, hogy a wc-ket milyen állapotban találjuk ott! Szerencsémre csak pisiltem eddig a vonaton, nagyon remélem, hogy nem mélyítem el a barátságomat az illemhelyiséggel, egy esetleges hosszabb ott tartózkodással.

img_8523.JPG

A címben feltett kérdés, persze lehet filozófiai is! Sőt: igazából ez csak filozófiai kérdés. És most tényleg hagyjuk az összes többi problémát! Felejtsük el, hogy mennyit késnek a vonatok, hogy ÁLLANDÓAN van valami, ami miatt, akár órákat is áll egy helyben, hogy az elvileg wi-fivel bíró vonatokon úgy akadozik a wi-fi néha, mint egy megkarcolt cd...most csak merengjünk el azon, hogy miért tartunk még itt?? Ne foglalkozzunk más országgal se, jó? Magyar sajátosság sajnos, hogy rögtön más országgal példálózunk, na ezt felejtsétek el, legyetek szívesek! Ebben az országban élünk, ne csak a sínekre kakiljunk hát, hanem másokra is. Mindenki gondolkodjon el! Valahol ugyanis egy vicc az, hogy a mai felszínes, külsőségekre nagyon is adó ember, primitív módra a sínekre szarik...

Tudjuk jól: Isten malmai lassan őrölnek. Nagy pozitívum az, hogy jól kiépített vasúti hálózatunk van, ami nagyban megkönnyíti a közlekedésünket. Ezért legyünk is hálásak. DE! Külföldön például bevezették azt is ( a Rádió 1-en lévő Balázsék című reggeli műsorban hallottam!), hogy ha a vonat késik, az utast taxi várja az állomáson, és ingyen odaviszi, ahova éppen menni szeretne. Na, úgy érzem mi nagyon messze állunk ettől, vagy tévednék? Talán 20-30 év múlva...addig is marad ilyen kaki a helyzet!

Vérvörös blog, lájk://www.facebook.com/vervorosblog/

Kép forrása: https://www.google.hu/search?q=Magyar+vas%C3%BAt&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLxv7-7tXdAhUGLVAKHZLAApcQ_AUICigB&biw=1092&bih=533#imgrc=M5GFt7yQ-m3x2M:

Kokas Bálint    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr5914020076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása