Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. szeptember 11. 17:31 - Kokas Bálint

Politikai dekadencia 1. rész - Magyarország: KUSS!

 Mindig megfogadom, hogy távol tartom magam a politikától. Nem azért, mert szar a helyzet, hanem mert egyszerűen annyi más dolog van az életben, ami érdekel, és amitől nem kapok idegbajt. De persze valahogy mindig az utamba kerül! Erre lehet azt mondani, hogy: „ Ez minden ember életében így van, hiszen ha már csak kilépünk az utcán, egyből szembetalálkozunk a politikai plakátokkal.” és teljes joggal igazuk van! Mert a politika ma már mindenhol ott van…ha egy kicsit durvább szeretnék lenni azt mondanám, hogy már a hálószobákba is beférkőzött.

Utamba került. Igen! Azért ezt a kifejezést használtam, mert olyan ez, mint amikor megyünk az utcán. Hazaérve megkérdezik tőlünk, „hogy kivel találkoztál?” Mi azt mondjuk „ senkivel!” Na de kérem! Az a több tucat ember, aki velünk szembe jön, úton hazafelé, az egy senki?? Ha azonban már egy férfi elém lép (ergo az utamba kerül) már azt szokás mondani, hogy „ Igen találkoztam valakivel!” – Elnézést a nagyon hosszú Csernus-i eszmefuttatásért…

Tehát,  kaptam egy lehetőséget! Egy nagy lehetőséget! Felajánlották, hogy esetleg indulhatnék az önkormányzati választásokon, egy bizonyos párt képviselőként. Nevet szándékosan nem írok, elnézést. Már korábban melléjük álltam, kongresszusokon, megbeszéléseken vettem részt, ismertem és ismerem a munkájukat, így hát örömmel mondtam igent az új kihívásra. Nagyon fárasztó, embert próbáló hetem volt. Több órán keresztül jártam házról- házra az általam választott körzetben. A 10-es körzet volt az, egyéb infót szándékosan nem írnék. Amikor megkaptam ezt a körzetet, azt hittem:

  1.      Hamar összeszedem a számomra szükséges 74 érvényes aláírást (érvényes-> lakcím és a személyi azonosító szám is fel van tüntetve)
  2.      Nem csakhogy meglesz a 74 aláírás, hanem simán túl is fogom szárnyalni. ( Számolnom a kis hibaszázalékokkal, vagyis elírok egy betűt, stb. Tudjuk: akkor már az aláírás, a leadott voks nem érvényes)

Hát én, kis naiv! Hosszú órákon keresztül  csengettem, kopogtam, jártam házról házra és örültem egyáltalán, ha egy tíz emeletes épületben, szerzek három aláírást. Katasztrófa, ez a mostani helyzet! Mert azt tapasztaltam, hogy két dolog a mérvadó: iszonyatos nagy szélsőség, vagy dekadencia, hanyatlás, kiábrándultság. Egyszerűen nem érdekli az embereket a politika! Akkora fokú semlegesség, nemtörődömség van legtöbb honfitársunknál, amit én még nem tapasztaltam. És, amit megértek részben! Megértem, mert a legtöbb párt eljátszotta már az emberek bizalmát. Ugyanakkor nem értem meg, mert ha így beletörődnek valamibe, akkor miért is remélik, hogy valami jobb lesz? Ezzel a nihillel csak azt érik el, hogy a jelen kormánypárt még akár 20 évig is trónolni fog! – A fanatikus Orbán rajongók, így is, úgyis elmennek majd szavazni. Lehet szidni a kormányt, csak aztán nem kell semmin se csodálkozni.

P.jpg

 

Ma az emberek legnagyobb problémája a pénztelenség, a munkahiány. Magas százalékban ebből adódnak a konfliktusok is a családban. Érzik, hogy tehetetlenek, érzik, hogy ki vannak szolgáltatva.  Borzasztó az a tudat, hogy egyik napról, a másikra élnek, miközben vagy gyereket próbálnak felnevelni, vagy beteg családtagot látnak el. De magukra alig költenek! Nagyon sokszor hallottam azokat a panaszokat, hogy se étterembe, se moziba nem mennek. Mert nincs miből. Miből is lenne, amikor olyan rohadt magas a számla, mint eddig még soha? Nyilvánvalóan azt kell kifizetni először! A villany-, a telefon-, a gázszámlát. Csak ami végképp szükséges. És hónap közepére el is fogy minden. – Szóval? A rendszerváltás óta ez megy, érthető is a dekadencia. Sokak szerint ugyanis, van egy felső tíz, aki irányítja az országot, és annyi. Nekünk –kicsiknek- KUSS! Aki tenni akar, annak kampó. – Érthető is, hogy sokan visszasírják a Kádár- rendszert. Akkor volt munka legalább, az emberek élni tudtak. Ma valami életnek nevezett illúzió van! Sokan azt hiszik, hogy élnek, pedig éjjel hulla fáradtan dőlnek be az ágyba, alig várva hogy aludjanak!

Sokan megkérdezték tőlem, hogy fizetnek e ezért az aláírás gyűjtögetésért? Mondom: nem. Erre néznek rám, mint egy hülyére. – Ez nem a pénzről szól! –mondtam nekik. – Van egy lehetőség, amit ki kell használni. Magamnak gyűjtöm. Én szeretnék elérni valamit.  A pénz nem minden. Volt, amikor tényleg sokat kerestem havi szinten diákmunkából, de nem voltam boldog. És volt ennek ellenkezője is: kevés pénz, nagy boldogság.

Az elmúlt pár nap nehéz volt. De megérte. Mert magam előtt bebizonyítottam, hogy még igenis tudok kitartó lenni, és hogy számíthatok más segítségére ha az élet úgy hozza. – Ezúton is köszönöm nekik, nektek a támogatást.

Másfelől meg rengeteg ember életébe nyertem betekintést, sokuktól kaptam bíztatást, hogy nekem is van helyem ezen a téren! Mert – mint azt az egyik házlakó megfogalmazta-  „ Aki ingyen végig jár  egész héten egy települést kettőtől este  kilencig, hogy aláírásokat gyűjtsön, egyrészt mert megbízták ezzel a feladattal…abban emberben már most, így idegenül is, de megtudok bízni”. – Idén nem nyertem. De amikor ilyet mondtak nekem…hát…többet nyertem vele, minta már most képviselőnek választottak volna.

Majd négy év múlva folyt. köv. Összeszedettebben, átfontoltabban, még több tudással, tapasztalattal gyarapodva. Addig meg: vissza a főiskolai padba. Újra kelés hatkor, rohanás a busz után, beesés órára…na meg persze tovább blogolok itt. Mert, hogy kussolni nem fogok, az hétszentség!

Lájkold a blogot itt :https://www.facebook.com/profile.php?id=597107567077388&ref=ts&fref=ts

 KB.

64 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr386689465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyolc éve választási csalás, most viszont csak a nyugodt munka záloga, mi az? 2014.09.12. 15:32:58

2006-ban azért vádolta meg hazugsággal és a választások elcsalásával Gyurcsányt és kormányát a FIDESZ, mert csak az első forduló után hozott nyilvánosságra (nem törvénytelenül egyébként) számára kínos makrogazdasági adatokat.  Napi (ál)naív kérdésem: ...

Trackback: A politikai innováció 2. - Új formák nélkül marad a régi, lejárt tartalom 2014.09.12. 10:36:27

 A múltkor azt vizsgáltuk meg, honnan érkezhet a politikai innováció. Most azt vizsgáljuk, hogy nekünk szükségünk van-e rá. A jelenlegi hatalom által erőltetett új politikai rendszerépítmény nyilván innováció. Na de kié is valójában? Lehet, hogy csak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2014.09.12. 08:50:36

Némi tapasztalattal elmondhatom, hogy rajtad kívül vagy húszan csengettek be az elmúlt napokban és ezt nagyon unják.

Az önkormányzati választások egyébként nem járnak akkora változásokkal mint az országos, ezért az érdeklődés is kisebb. A politika a választónak (Bp-en) elsősorban a közvetlen lakókörnyezetét érintő dolgok jelentik, az önkormányzat "képességeivel" pedig azért már mindenki tisztában van.

Mielőtt basztatod az embereket legyél tisztában pár dologgal. Az önkormányzati választás tipikusan az a dolog, ahol szinte mindegy kire szavazol, nem nagyon van tétje a dolognak. Mindegyik fog takaríttatni, mindegyik működteti az önkormányzatot, a másik sem fog több segélyt adni, stb.

Persze vidéken, ahol cigányok terrorizálják a települést, vagy óriási szerepe lehet egy tökös polgármesternek más a helyzet, ott óriási lehet a tét.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2014.09.12. 08:53:43

A következő 5 kérdésből 4re igen legyen a válasz, különben hagyd az egészet a picsába, csak a pénzedet viszi majd a politikuskodás:

1. Van-e önnek kormányzatközeli ismerőse fontosabb hivatalokban?
2. Tud-e legalább 4-5 vak fidelitas aktivistát mozgósítani esőben-szélben-iskolaidőben?
3. Vannak-e kapcsolatai a nemzeti oligarchákkal?
4. Ismerősének ismerőse-e valamelyik erősebb fideszes PR-osa?
5. Van-e elegendő tőkéje (pénz, idő, paripa), hogy addig nyalakodjon, míg a húsosfazék közelébe nem kerül?

és a plusz egy kérdés melynél fordul a logika:

volt-e valaha bármi köze a mai politikai diskurzus lesajnált baloldali szereplőihez? (Gyurcsány, Bajnai, Zuschlag)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.09.12. 09:20:16

1. Ekkora közhelygyűjteményt már rég olvastam.
2. Kokas Klára rokonod?

high up! 2014.09.12. 09:23:23

A tavaszi és mostani választás előtt a fidesz 200 ezer munkanélkülit nevezett át közmunkásnak. A jóságos fideszes polármester, aki lehetővé tette, hogy a 28 ezer forintos félázsia jobbágyból pár hónapra 47 ezer forintos félázsiai cseléd legyen, kimegy a hálás közmunkás osztályhoz és elejti a következő mondatot:

"Csak akkor tudom a jövőben is garantálni a közmunkát, ha megnyerjük a választást. Mert ha nem, akkor jönnek a ballibsik és mindent visszavesznek!"

Ebből ért az Átlaghülyemagyar: az egész település megindul választani és csodák csodája: 100%-kal nyer a fidesz.

FOLYTASSUK!

mrZ (törölt) 2014.09.12. 09:25:21

Mindig kellenek új bohócok a cirkuszba.

Majd rájössz, és megtanulsz nemet mondani.

vagy nem.

lehet hogy ott a helyed, az a te világod.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.09.12. 09:49:10

@high up!: Közmunka helyett segélyt! Az visz előre! Várom a jobb megoldási javaslatokat, hogy a tanulatlan (nem a 3 diplomás munkanélküliről beszélek!), jobbára soha nem dolgozott választókat, hogyan vezessük vissza a munka világába?!

nu pagagyí 2014.09.12. 10:12:54

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: Előre az vinne minket, ha a közpénzek és az állami vagyon fosztogatói inkább szabályozott módon, kizárólag közmunkásként részesülnének csak mások munkájának eredményéből.

$pi$ 2014.09.12. 10:31:43

@high up!: "Ebből ért az Átlaghülyemagyar"

Miért lenne hülye? A ballibek öt éve nyomják, hogy semmi amit a fidesz csinált nem jó, hogy ők mindent visszacsinálnának.

Az emberek nem hülyék, végiggondolják, hogy nekik jó lenne -e, ha mindent visszacsinálnának a kis kedvenceid, aztán elmennek és a szavazófülkében jelzik, hogy mire jutottak.

Amúgy nyugodtan nézzétek továbbra is hülyének a szavazókat, a választásai eredményeitek pedig majd hűen tükrözi a hozzállásotokat.

Mérnork 2014.09.12. 10:39:05

"Ma az emberek legnagyobb problémája a pénztelenség, a munkahiány."
És erre rövid távon melyik párt nyújt megoldást?
Itt a baj (vagy nem is baj), az emberek rájöttek, hogy ha kúrcsány táncol a parlamentben, ha a patásorbán székel ott, ha ződek, ha vörösek, ha szivárványszínűek, attól nekik a valódi, ANYAGI problémáik nem változnak igazán. Esetleg majd 10-15 év múlva 5%-al jobban állunk, ha az egyiket válasszuk, de az is lehet, hogy nem, mer ha jön egy gazdasági válság, vagy megbolondulnak az oroszok, vagy a kínaiak stb. Ja és pláne hogy az önkormiban éppen ki ül, az a helyi csókos vállalkozókon kívül igazából még lőtéri kutyát sem érdekli. ;-)

high up! 2014.09.12. 10:45:37

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:

Miféle munka világába vezet vissza a közmunka ott, ahol nincsenek is munkahelyek???
Csak az emberek jobbágy sorsát erősíted azzal, hogy a kicsivel több pénzért ki kell nyalnia a helyi polgármester seggét. De hát ez így van kitalálva. Különösen a választás elok előtt.

Mert teccik tudni annak értelme nem lenne a fidesz birodalomban, ha a közmunka ÖNKÉNTES lenne.

Még egyszer mondom: ÖNKÉNTES!

Tehát az illető maga gondolhatja át hogy 28 ezer ft-ért ül otthon és éhen hal vagy 48 ezer forintért megmozdítja magát.

Teccik tudni, Arbeit macht frei, csak éppenséggel nem az állami KÉNYSZERMUNKA tesz szabaddá. Az a rabszolgájává tesz.

FOLYTASSK!

high up! 2014.09.12. 10:58:33

@$pi$:

Butuska, a szavazók 80-90%-a pontosan ugyan olyan ostoba,mint te (Átlaghülyemagyar). Máig nem tudod felfogni,hogy a fidesz kétharmad (2,3 millió szavazó) attól a másfél millió lebutított maszopos panel prolitól jön, akik 2010-ben átálltak Orbenszku segge alá. Akikre te hánytál 20 éven át (feltéve, hogy te nem a szokásos átállt komcsi vagy a fideszben)

Teccik érteni? A fidesz szavazóinak a kétharmada 2010-ig, 20 éven át a maszopos bolsikat imádta. Utána meg a fideszes bolsikat. Ezzel villogsz? Ezt az orránál fogva vezethető tömeget nevezed te értelmes meg tudatos választóknak?? Bruhaha.

S aztán egy napon az Átlaghülyemagyarnak is sok lesz már hogy mennyire átverte Orbaneszku, aztán megindulnak egy másik pártba. Akkor kell majd felülnöd az Azerbajdzsáni gyorsra, mert ami elszámolás utána lesz, attól az egész fidesz vezetőség megállás nélkül fosik.

2014.09.12. 11:09:34

Hát nem tudom, én többször olvastam olyan véleményeket, hogy a magyar nép elég sokat politizál, nyugathoz viszonyítva. Hogy többet kellene tájékozódni, többen kellene megpróbáljanak tenni valamit az lehet. De valamilyen szintű tájékozódás, vita, az szerintem van. Kb az összes közelebbi ismerősömnek van véleménye az összes nagyobb pártról.
Változás, az nem tudom, mikor lesz. A jelenlegi csapat erős kézzel irányít, az ellenzék meg összevissza beszél meg bénázik - legalábbis ez látszik belőle. Nem tart minden örökké, de hogy 2018 vagy 2022, ki tudja...

wirth6 2014.09.12. 11:31:18

@$pi$: Hogy miért lenne hülye? Fölösleges ilyet kérdezni, neki egyszerűen ez a mantrája, hogy "átlaghülyemagyar". Értelmet keresni benne kicsit olyan, mint azon gondolkozni, hogy mit jelent az, hogy "rama lama ding dong".

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 11:37:54

A ballibek 3 fő programpontja:
- vissza azt, ami volt 2010 előtt,
- támogatni a monopolcégekeet a rezsi emelésében,
- fegyverkezzünk állig a gonosz Putyin ellen.

Ki akarna erre szavazni? Még az s em akar, aki egyébként utálja a Fideszt.

Medgar 2014.09.12. 11:44:24

@high up!: A hozzászólásod pontosan összefoglalja miért nem fog a liberális baloldal a jelenlegi arcokkal soha sem nyerni.

Kevesebb arrogancia, több alázat szükségeltetik hozzá, függetlenül a Fidesztől.

high up! 2014.09.12. 11:50:08

@wirth6:

na akkor adj használati utasítást a Magyar nép IQ mutatvanyáira az egész törénténelmükben:

a) 1945 után: 1000 éves kereszténység, na meg egy erős Horthy keresztényi kurzus. Majd jönnek a komcsik és 5 perc alatt szinte senki sem keresztény már.

b) 1956: forradalom a komcsik ellen, majd rá fél évvel milliós birkamenet a forradalom leverőinek a tribüne előtt

c) 1990: a komcsik össznemzeti elkergetése, majd rá 4 évvel 70%-os visszaszavazásuk

d) 2002: a kádári ingyenvilág (Jóléti rebdszerváltás) visszaszavazása vaskos MSZMP tagságú kormánnyal

e) 2014: négy év permanens megszorítása, föld, trafik lopása, fideszes oligarcha tenyésztése, egykulcsos adók/végtörlesztések 1000 milliárdos terhei a népre hárítva, a köznép elputrisodása, a gazdaság vaskos leszakadása a világtól - a "nemzeti" lófaszjelszó alatt úraszavazva a vaskos MSZMP tagságú fidesz kormány- Egyenesen kétharmaddal!

Na jelentkezzen már be az, aki nem Átlaghülemagyar, ergo, a fent nevezett egyik ország rohasztásban sem vett részt.

mojoking77 2014.09.12. 11:58:04

@maxval, a gondolkodó birca: ezeket megis ki mondta neked? Probalom elhinni, hogy nem orultel bele 100%-ban a nagy bolgar valosagba, de egyre kevesbe megy a dolog.
Lassan vegleg le lehet szurni a tanulsagot, hogy csendben atalalkultal Fidesz trolla. Szomoru.

kasztor 2014.09.12. 12:08:16

Rossz helyre születtünk
Lám Ausztria -köszönhetően az olaj-gázmezőknek, az ásványi kincseinek, gazdagon termő zsíros termőföldjeinek, lám mire vitte. /:-)/
Vagy csak-szerencséjükre - megszabadultak tőlünk?
„Míg mások háborúznak, te boldog Ausztria házasodj!"

wirth6 2014.09.12. 13:15:53

@high up!: Elég szép lista csúsztatásokból és hazugságokból, csak gyakorlatilag semmi köze az általad oly kedvelt átlahülyemagyarozáshoz. Persze meg lehet lepődni, hogy keresztényüldözés alatt milyen kevesen nyíltan keresztények. Nyilván mert hülyék. Vagy elcsodálkozhatnánk, hogy a forradalom leverése utáni megtorlásokkal megfélemlített emberekből háromszázezret sikerül kivezényelni a Hősök terére. Micsoda barmok! Az 1994-es hetven százalék pedig már a teljesen értelmezhetetlen kategória. Még ha arra is gondoltál, hogy MSZP = komcsik, akkor is csak a szavazatok kb 37 százalékáról van szó. A többi pont pedig már szóra sem érdemes, erőlködés az egész. Ilyen erővel azt is mondhatnánk, hogy 2002-ben aki a később megalakuló kormány tagjaira szavazott az azért hülye, aki ellene az azért hülye, aki meg egyikre sem szavazott azért hülye, mert nem szavazott, tehát mindenki hülye.

feketehun 2014.09.12. 13:19:34

Szerintem sokat elmond a közélet állapotáról, hogy a fideszes plakátokon olyasmiket lehet(ett) csak olvasni, hogy

Bízzon a Fideszben!
Csak a Fidesz!

és hasonlók. Semmit nem ígérnek, semmit nem árulnak el a terveikből, nem avatják be a lakosságot. Valószínűleg ők maguk sem látnak előre egy hónapnál tovább, leszámítva az Orbán-Lázár szupörhíró kettőst.

Én nem éltem az átkos rendszerben, de ez a bízzon a Pártban jellegű szöveg olyan orwelli jellegű szerintem.

high up! 2014.09.12. 13:23:59

@Medgar:

hatalmas a meglátásod: a libsik tényleg nem fognak választást nyerni. Legfőképp azért nem, mert még pártjuk sincs. 2010 óta ugyanis nincsenek libsik, a szadesz kihalt.

De azt azért élvezem, hogy az idióta birka táborodnak most 4 évig fújnia kell a libsizést.
Mondjuk megértem, hiszen komcsiznotok nem szabad, mert ezzel az Orbaneszku meg Kövér családot szidjátok. Na meg a fidesz kormány és a fidesz szavazók kétharmadát.

Marad tehát a behiszterizált fosásotok a Kuncze-Fodor-Ungárklára 3 fős tömegmozgalomtól.

FOLYTASSÁTOK!

high up! 2014.09.12. 13:31:52

@wirth6:

ezt szeretem, amikor a lúzer idióta nép még meg is magyarázza az évszázados sötétségeit meg a permanens bukásait. Különösen élvezhető jelenleg ezek a félnótás fidióták, akik most azt magyarárázzák meg, hogy miért is szépésjó minden, amire 2010-ig hánytak.

Miért is szépésjók:

a komcsik
a 3/3-asok
az oroszok
az oligarchák
az elprivatizálások
az állami lenyúlások
a megszorításpok
az emelkedő államadósság
a méretes leszakadás a világtól
illetve betanított birkaseregnek lenni

ja, és hogy miért is szaréscsúnya:

az EU
a polgári élet
a fejlődés

stb

FOLYTASSÁTOK!

telkoe 2014.09.12. 13:35:13

Ugy latszik neked meg ujdonsag volt hogy az emberek nagy resze nem esik hanyatt attol ha becsonget egy onjelelot nagyeszu megmondoember. Menj szepen vissza az iskolapadba es tanulj ertelmeset es hasznalhatot.

Blogger Géza 2014.09.12. 13:36:52

" Miből is lenne, amikor olyan rohadt magas a számla, mint eddig még soha?" Hogyhogy, ez valami rezsicsökkentés-mentes övezet?

Blogger Géza 2014.09.12. 13:41:54

@Mérnork: Hát erre nem kell 10-15 évet várni, az elmúlt 12 hónapban kb 5%-kal emelkedtek a reálkeresetek a magánszférában, és 8-cal a közösségi szférában. Persze, hogy ilyenkor még inkább alábbhagy a lázadozó hangulat, ami már korábban is elég gyér volt. Az emberek nem olyan hülyék, tudják, hogy attól, hogy esetleg másik polgármester lesz, ők még nem fognak jobban élni.

"A közfoglalkoztatottak átlagkeres
eti adatait figyelmen kívül ha
gyva a nemzetgazdaságban 5,7, a
vállalkozásoknál 5,0, a költségvetés területé
n 7,6, a nonprofit szervezeteknél 7,9%-kal n
ő
ttek a keresetek
2013. január–júniushoz hasonlítva. "

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21406.pdf

csak egy néző 2014.09.12. 14:01:23

"annak idején megkérdezték a hadműveletet vezető német tábornokot, hogy mennyi idő kell Magyarország megszállásához, mire azt mondta, 24 óra, de ha ellenállásba ütköznének, elég lesz 12 óra is, mivel ez esetben elmaradnak az üdvözlő beszédek."
Mára vajon mennyit változott ez az idő?

christophe 2014.09.12. 14:22:46

@maxval, a gondolkodó birca: Komolyan kezeltesd magadat,qvàra nem volt szo itt ballibsikrol,a cikk arrol szol ,hogy mennyire,fàsultak,kozonyosek az emberek.

turista a saját országában 2014.09.12. 14:46:38

Kertész Ákosnak igaza volt. Ő csak tényeket közölt, még is menekülnie kellett miatta. A magyarnak nem tetszik, ha görbe tükröt raknak elé.

turista a saját országában 2014.09.12. 14:49:04

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!:

"Közmunka helyett segélyt!"

Közmunkának csúfolt rabszolgaság helyet rendes napi 8 órás munkát!

dr doktorka 2014.09.12. 14:49:07

@Blogger Géza:

Azokat az éveket miért nem másolod be, amikor a reálkeresteket a kormány bedöntötte?

Az év első öt hónapjában 3,7 százalékkal csökkent a reálkereset a nemzetgazdaságban az előző év azonos időszakához viszonyítva, a foglalkoztatottak létszámcsökkenése miatt a reálkereset-tömeg (vásárlóerő) pedig 4,4 százalékkal esett vissza - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzésében.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint 2012 első öt hónapjában a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,7 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. Az év első öt hónapjában az átlagos infláció 5,6 százalék volt, így a reálkereset 3,7 százalékkal csökkent.

A GKI elemzése megállapítja: közfoglalkoztatottak nélkül számítva a reálkereset az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,3, a keresettömeg 4 százalékkal mérséklődött 2012. január-május között.

$pi$ 2014.09.12. 15:03:08

@turista a saját országában: "A magyarnak nem tetszik, ha görbe tükröt raknak elé."

Amelyik hamis képet mutat? Nem, nem szeretjük.

Ellentétben a Kertészekkel, a zsidók köztudomásúlag imádják amikor kifigurázzák őket. :D

Blogger Géza 2014.09.12. 15:16:43

@dr doktorka: Mert az emberek elsősorban a közelmúlt eseményeiből indulnak ki, az határozza meg az közérzetüket, nem a régi dolgok. Magyarországon a politikai memória alapesetben olyan 3 hónap, komolyabb dolgoknál olyan fél-egy év, és csak rendkívüli dolgok (pl őszödi beszéd) tartanak ki ennél is tovább.

wirth6 2014.09.12. 15:34:57

@high up!: Látom meg sem próbálod megmagyarázni mi köze az átlagyhülyemagyarozásnak ahhoz, hogy keresztényüldözésben az emberek kisebb hányada nyíltan vallásos, illetve hogy lesz 37 (a mandátumok tekintetében 54) százalékból hetven. Ugrottál is tovább szépen a következő pontra, egy kis szalmabábozásra. Csak a legfontosabbak: Ki mondja például, hogy a polgári élet vagy a fejlődés rossz? Vagy a méretes leszakadás/államadósság növekedés jó? Az átlag biztos nem. (Ahogy az elégedetlen hangok ellenére az átlagnak az EU-ról is összességében pozitív a véleménye, hiszen amikor az volt idén a kérdés, hogy jó volt-e az országnak a csatlakozás, a megkérdezettek relatív többsége azt mondta, hogy igen, előnyünkre vált a csatlakozás).

E.Katolnai 2014.09.12. 15:56:28

"Nevet szándékosan nem írok ..." nem is lényeges, írásodból kétségtelen a párt neve: "fanatikus Orbán rajongó", "a jelen kormánypárt még akár 20 évig is trónolni fog!"
"Majd négy év múlva folyt. köv." - számotokra többé nem lesz folytatás, mert a magyar nép nem fog mégegyszer visszaengedni titeket a hatalom közelébe, próbálkozni persze lehet ...

dr doktorka 2014.09.12. 16:07:52

@Blogger Géza:

Akkor tehát megegyeztünk abban, hogy 2014-ben a Fidesz maximum csak azt a választási pénzt osztogatta vissza, amit az előző években elvett.
Tehát a Fidesz kormányás mérlege összességében: nulla.

$pi$ 2014.09.12. 16:15:43

@dr doktorka: A buszsofőr éppen annyira csökkenti a sebességét a busznak, mint amennyivel előzőleg növelte. Amikor reggel elkezdi a munkát, akkor a busz nyugalomban van, amikor délután hazamegy, akkor szintén nulla a sebessége.

Akkor mist a buszsofőr munkája egy nagy nulla?

Blogger Géza 2014.09.12. 16:35:12

@dr doktorka: Korántsem. Egyrészt az, hogy a magánszférában egy év alatt 5%-kal nőttek a reálbérek, nem valamiféle állami "osztogatás" eredménye, hanem inkább a rekordsebeséggel növekvő gazdaság, és a rekord alacsony munkanélküliség következménye.

Másrészről egy államcsőd szélén imbolygó, az IMF lélegeztetőgépére kapcsolt olyan gazdaságot vettek át, amely soha a büdős életben nem hogy el nem érte, de még meg sem közelítette az előírt 3%-os hiányt. Ebből a helyzetből elérni azt, hogy a hiány tartósan 3% alatt maradjon, emiatt megszüntessék a kötelezettségszegési eljárást, mindezt úgy, hogy semmiféle komoly tüntetés, sztrájk, lázongás, népszavazás stb. ne legyen, és a ciklus végére a gazdaság EU-s rekord növekedési ütembe kapcsoljon, és ismét meglegyen a kiütéses győzelem a választásokon (még 2/3-d is összejöjjön), az szinte elképzelhetetlen teljesítmény, én pl ezt előre el nem hittem volna. Nyilván kellett hozzá a baloldal totális bénasága, és az emberek baloldal iránti tartós ellenszenve, amiről valójában ez a poszt is szól. (Még ha a posztoló nem is érti teljesen a valóságot.)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 16:43:12

@feketehun:

Ebből látszik, hogy nem éltél a kommunizmusban. Semmi köze a jelenlegi rendszerhez.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 16:50:46

@high up!:

Az emberek így reagálnak, mikor NAGYON csalódnak.

Lásd 1994-et, amikor az ország abszurd arányban szavazta le a jobboldalt. Miért? Mert a jobboldal nem teljesítette azt, amire az emberek számítottak.

Most? A Fidesz teljesítette az elvárásokat. S a fő ellenzék pedig a 2010 előtti állapotot akarja vissza.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 16:53:43

@christophe:

Az átlagember Mo-n ilyen, viszont ez jelenleg nem kormányellenességgel, hanem ellenzékellenességgel párosul.

A választásokat Mo-n mindig a független többség dönti el, nem a fanatikus pártszavazók.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 16:57:03

@turista a saját országában:

Kertész valóban mondott igaz dolgokat, de senki sem szereti a külső kritikát. Egy dolog, ha a feleséged mondja, hogy idióta vagy, más, ha a szomszéd. Akkor is, ha tényleg idióta vagy...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 17:00:35

@mojoking77:

Ez a lényeg, ez szűrődik le az átlagember számára.

Fideszes nem lettem. Elismerem pozitív tetteiket, de összességében nem tartom őket megoldásnak semmire.

Blogger Géza 2014.09.12. 17:07:32

@turista a saját országában: Ha szerinted azok "tények", nyugodtan menjél utána. Senkinek nem fogsz hiányozni. Pá.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 17:08:23

@high up!:

A kisemberek tömegesen a Fidesz mögött állnak. Azaz nem a "gazdagok" és a nemlétező "oligarchák" a támogatók, ahogy ezt a ballib médiák hazudják. A ballibek eljátszották örökre a kisember bizalmát.

A magyar ember baloldali és nacionalista. A jobboldali és kozmopolita ballibek esélytelenek.

Ha lesz egy baloldali ellenzék, a Fidesz veszteni fog. Ha nem lesz, akkor a Jobbik lesz a fő ellenzék.

Blogger Géza 2014.09.12. 17:29:17

@maxval a bircaman: Szerintem a magyar ember már egyre kevésbé baloldali. Legalábbis nem szolidáris, ami a baloldaliság talán fő ismérve. A magyar felnőttek döntő többsége bérből, fizetésből él, és ezek egyre kevésbé szolidárisak azokkal, akiket az ő adójukból tartanak el. (Nyugdíjasok, segélyezettek, munkanélküliek, vagy "a cigányok" - ez utóbbi így nyilván nem igaz). Éppen ezért nem okozott népszerűségvesztést a segélyezés megkurtítása, a korkedvezményes és rokkantnyugdíjak visszaszorítása.

Az átlagmagyar baloldalisága kb kimerül abban, hogy irigyli a tőle gazdagabbakat vagy jobban keresőket (ez nem feltétlenül ugyanaz), és ő személy szerint igényt tart azokra az állami transzferekre, amit kap, sőt, növelését látja indokoltnak. Illetve ragaszkodik a kvázi-ingyenes oktatáshoz és egészségügyhöz.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.12. 17:32:25

Gyuriferinek dolgozol, és picsogsz, hogy a főnököd nem népszerű?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.12. 17:34:08

Egyébként meg mifasznak indul képviselőjelöltségért egy olyan nímand, ainek senki nem ír alá, mert a pofázmányát senki nem ismeri?

Blogger Géza 2014.09.12. 17:41:02

@polyvinyl: Lehet, hogy Óbudán is emiatt buktak? Azért elég ciki, hogy az egyik legnagyobb fővárosi kerületben ennyire szervezetlen a baloldal...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.12. 18:00:57

@Blogger Géza:

Ez más kérdés. A páriákkal való szolidaritás nem jellemző vonás.

Az átlag nyugati baloldali sem szolidáris az emigránsokkal. A magyar nem az a cigányokkal.

profilo 2014.09.12. 18:13:36

@high up!:

Nézd,az "átlaghülyemagyar" nem tehet arról,hogy nem ismerte fel a benned rejlő zsenit és csak egy "átlaghülyemagyarnak" tartott - jelzem:jogosan! - téged.
Arról sem tehet,hogy ezért te sértődötten,dacosan távoztál,mondván,hogy majd megmutatod.
Arról pedig végképp nem tehet,hogy kint sem ismerik fel és el a benned rejlő zsenit.(Jelzem:újfent jogosan!)
És az "átlaghülyemagyar" azt már tényleg nem érti,hogy kudarcos és sikertelen életed jelen szakaszában miért tölti napjaid jelentős részét az,hogy otthagyott hazád "átlaghülye" plogárait fikázod különböző blogokon,ahelyett,hogy szarnál az egészre és kihasználnád végre azokat a lehetőségeket,melyek az birkanyáj elhagyása óta elérhetőek a számodra.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.12. 18:49:54

@maxval a bircaman:

"A magyar nem az a cigányokkal."

A magyar a nem-cigány magyarral se szolidáris.

2014.09.13. 07:37:28

Nem csoda hogy közönyösek, az átlagmagyar igénytelen kommunista proli - ha ismerted volna őket a régi világban akkor el se indulnál közéjük kampányolni, tudnád hogy reménytelen ügy. Nem kell őket megmenteni semmitől, nekik jó az ami most van. Egyszer majd kihalnak...

Kokas Bálint · www.vervorosblog.hu 2014.09.13. 11:28:10

Hidd el, egy idő után rájöttem, hogy reménytelen ...:)

Kokas Bálint · www.vervorosblog.hu 2014.09.13. 11:33:07

@E.Katolnai:

Se nem jobb, se nem bal oldal. Már mind a kettő bizonyított...
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása