Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2018. július 08. 23:11 - Kokas Bálint

PRIDE 2. rész -Más vagyok! Más vagyok?

Tudom, hogy ezzel a témával vékony jégen járok, mert sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy melyik irányba tartok...őszintén szólva, nem zavar! Gondolni még ma is bármit lehet, aki meg ismer az tudja, hogy merre is vonzódom. Na, csak azért kezdtem így, mert az előző cikk után ( itt olvasható: http://eleg007.blog.hu/2018/07/06/pride-meleg_vagyok_ments_ki_innen)

Nem azért folytatom az előző cikket, mert sikeres volt, vagy mert ki akarom csapni a biztosítékot, hanem mert maga a téma olyan, hogy tényleg regényre való gondolatom van róla, és azt gondolom, hogy több ember is küzd azzal, hogyan is vállalja fel (ön)magát. De szögezzük le: nem prédikálni szeretnék, nem példát szeretnék mutatni, mint valami Jézus Krisztus, csak vannak gondolataim (még) a mássággal illetően, aztán ha valaki megfogadja a tanácsaimat, vagy segít rajta valamennyit ( elég, ha csak egy ember az!), akkor már megérte újra írnom a másságról, ami most a pride miatt igen előtérbe került. 

Kezdjük azzal, hogy maga a szó, hogy másság, szerintem rohadtul igazságtalan! Mert attól, hogy valaki pl. a saját neméhez vonzódik, ugyanolyan ember, mint bárki más. Miért kap megkülönböztetést egy meleg, biszex, vagy egy leszbikus? - A transzvesztitákra is kitérek mindjárt, ők egy kicsit érdekesebb eset, úgy vélem! Miért ragasztották  rájuk azt a mondatot, hogy " Mássággal küzdők!". Könyörgöm ne már, baszdki !! Minden ember küzd valamivel, nem ? Oké, lehet, hogy nem a nemi identitását illetően, de...mivel minden ember más, ezért gyakorlatilag a mondat minden emberre igaz lehetne. Mert X eltér Y-tól, Z meg Zs-től, stb...tovább nem tudom az é! :D Másság: ne is menjünk bele abba, hogy pl a mozgássérülteket, fogyatékosokat is ebbe a csoportba vehetik....holott én nem érzem magam mozgáskorlátozottnak, csak könnyen megjegyezhető vagyok annyi. De attól még ugyanúgy elértem mindent: diplomám van, munkám, barátaim...(vagyis: ha azok nem is, vannak fizetett statiszták, akik a barátaimnak hazudják magukat! :D :D)  Ki dönti el, hogy ki számít mássággal küzdőnek? Nemrég beszéltem egy nagyon szép kék hajú lánnyal, de akkor adott a kérdés:  Ő mássággal küzd, csak mert a kék hajú lányok viszonylag ritkák? 

Képtalálat a következőre: „meleg pár”

Szóval: rossz ez a definició! És elég baj az, hogy ebben az országban megy a gyűlölködés a melegek, leszbik, és egyéb "mássággal küzdők" ellen! Miért? Ha közben meg jó emberről beszélünk! Van, nem egy olyan ismerősöm például, akikre a következő szitu nagyon is jól ráillik: a pasi és a csaj, X éve vannak együtt. A csaj tényleg szereti a pasit, de a pasi jól láthatóan csak kihasználja, és a háta mögött más pinák után ábrándozik! Miközben a lány színe előtt meg adja a geci nagy szerelmest...na? Az ilyen embereket mért nem veti meg senki? Tömegével vannak, és sokkal undorítóbbak, kétszínűbbek, mint egy jólelkű srác, aki éppenséggel a saját neméhez vonzódik. Nagyon sok művész van, aki már igenis letett az asztalra, és tudjuk, hogy meleg. Ott van Alföldi Róbert, csakhogy egy nevet említsek! Ő meleg, igaz? De aki egy kicsit is ismeri a munkásságát, tudja róla, hogy kiváló rendező! Mássággal küzd? Nem hiszem! És akkor megint itt egy szó, a "küzd", ami ismét helytelen, véleményem szerint! Egy meleg miért küzd? Miért mondják rájuk, hogy " Mássággal küzdők"? Hiszen ha két meleg srác összejön, ők küzdenek? Úgy van ez, hogy egy ilyen párbeszéd megy le köztük, hogy: -Szeretlek, Gábor!- Én is, Tibor! Boldog vagy, Tibi? -Igen, Gábor? -Akkor küzdjünk a másságunkkal, Tibi? - Jó, Gábor,hiszen mi "mássággal küzdők vagyunk! 

Baromság! Ha két ember szereti egymást, nem kéne küzdeniük. Hiszen SZERETIK egymást. Attól, mert azonos neműek...? Ja, igen! És akkor megint visszakanyarodtunk oda, ahol a part szakad: ez az ország, abszolút nem elfogadó, nem toleráns! Mert itt divat beszólni, leköpködni a másikat, ha a saját neméhez vonzódik, ha biszex, ha transzvesztita, ha roma....de akkor egy kérdésem van: azokat az embereket, miért nem köpködik ugyanúgy, aki iszik, aki veri a feleségét, aki terrorban tartja a párját, aki  kihasználja a barátnőjét?? A válasz: azért, mert az előbb említett dolgok, négy fal között történnek, nem derülnek ki. És úgy vélem, hogy egy meleget se érne atrocitás, ha tudná titkolni élete végéig, hogy meleg. De nem tudja, és nem is akarja! Mert, miért is kéne, árnyékban élnie? Csak azért, mert ő meleg? Hát már a sumer társadalomban is voltak mindenféle népségek! 

Nem! Én mindig annak a híve voltam, hogy vállaljuk fel magunkat! Hogy merjük kimondani  az érzéseinket. És szarjuk le, hogy ki milyen nemhez vonzódik, ha jó ember!! Mert lehet, hogy akit ma még lebuziztok, holnap megmenti az életeteket, és akit ti istenítettek, az elvágja a torkotokat! 

Elismerem, az tenné fel most az i-re a pontot,  ha ezek után beismerném, hogy meleg vagyok, de semmi ilyesmi., nincs bennem!  Köszönöm szépen szerelmes vagyok valakibe, már régóta nagyon (  egy lányba), de ugyanakkor meg fontosnak tartottam erről írni, mert ma is szembesültem azzal, a Pride kapcsán, hogy van, aki gyűlöli a buzikat. Hm...Kedves, Barátom! Lehet, hogy épp a testvéred is az, nem ? Csak titkolja...még, nem? 

( A cikk hamarosan folytatódik!) 

 

Vérvörös blog, a Facebookon is:  https://www.facebook.com/vervorosblog/

Kép forrása: 

http://ateistavilag.blog.hu/2015/06/15/egy_meleg_par_azzal_fenyeget_hogy_magasrol_tesznek_ra_ha_az_a_masik_par_elvalik

Kokas Bálint   

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr9314101291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása