Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. október 05. 18:15 - Kokas Bálint

Celebinvázió. Játéközön. Tehetségáradat. Felkészülni… vigyázz: TÉVÉZZ!

Régen vetettem be magam a tévék dzsungelébe, de most itt az ideje, hiszen több változás is történt, számtalan új produkció jön még. Haladjunk időrendi sorrendbe. – Csak a három csatornát emelnék ki, mert ezek lesznek a legfontosabbak. Röviden annyit: Celeb áradat és tehetségözön, közeleg. Felkészülni!

Elsőként mától a Hakction és a Munkaügyek után újabb saját gyártású sorozat érkezik az M1-re, Fapad címen. Vígjáték sorozatról van szó, mely minden vasárnap a Híradó előtt fog jelentkezni, 18:55-től.Egy légitársaság mindennapjait mutatja be majd. Hiába lesznek olyan nagynevű színészek a főszerepben, mint Anger Zsolt, Dobó Kata, Lengyel Tamás, mivel a TV2 legnézettebb showja ellen fog menni (Sztárban Sztár) kevés jót jósolok neki. – Pedig egy résznek is igen drága költségvetése volt. Nem ez lesz az első új produkció, akivel ennyire kitolnak.

fp.jpg

Aztán október 6.-tól borul az Rtl klub eddigi műsorstruktúrája (is). 2008-után 21:05-től visszatér a képernyőre a Celeb vagyok, ments ki innen! című „ szivatós” kaland reality. – Hat év alatt annyi celebet sikerült kitermelni, hogy tíz évre való játékos is van. De idén Gáspár Bea asszony, VV Aurelio, Fördős Zé, Dudás Miklós, Gáspár Laci, Szabó Zsófi ( vajon megérte e neki átigazolni a TV2-től ezért?) Erdei Zsolt, Krasznai Tünde, Novák Angéla és Bódi Sylvi lesznek. Ami a változást illeti:

 

19:05- Éjjel nappal Budapest ( nemrég 40 milliós büntetést kapott, nem megfelelő korhatár karika miatt!)

20:30 – Barátok közt

21:05:- Celeb vagyok…( szombaton 19-, vasárnap 20 órától)

22:40:Rtl2 Híradó

Sorozatok kilőve. Ami érthető. Sebestyén Balázs és Vadon Jani dzsungelpartija az egyik legdrágább licensz műsor. A helyszín ezúttal Afrika. – Reményeim szerint becsempésznek Auréliónak egy feketét…A műsornak lesz kísérő talkshowja szintén hétfőtől az Rtl2-n, a Celeb vagyok, beszéljük meg!Minden hétköznap 16:05 –ös kezdéssel. Lilu vezetésével, amolyan BeleValó világ féle háttérműsorról van szó.

index.jpg

A változásokra a Tv2 is reagált. Kilőtte az amúgy egész jól teljesítő Zsarukat, és 20:15-re berakta a Bummot. – Ami amúgy jó kis lightos műsor, időtöltésnek nem rossz, de nem tudom elképzelni, hogy évekig ki fogja húzni. Utána az Édes Élet jön, 20:50-től. Ami azért vicces, mert a nyomozós dokumentum reality-t, pár hete többen nézik, mint Berkiéket. Érti ezt a logikát valaki? – Jó. Igaz, Tv2-ről beszélünk. – Legutóbbi katyvaszuk nyáron volt, amikor is a Gonosz álarca című (amúgy tényleg nagyon izgalmas és abszolút nem nyáltól csöpögő) sorozatot 22:40-től adta, majd a széria felénél átrakta délután háromra. Vagyis: rászoktatták az éjjel élő fiatalokat, majd lepasszolták a nagyiknak. Gratulálok. Annyi a szerencse, hogy nézettségben hoz 200 ezer nézőt legalább (akik tévében és nem neten nézik) így már nem veszik le a műsorról.

Október 9.-től ismét jön a Bagi- Nacsa páros paródia műsora a Szálka, 20:20-tól. Nem ez az első évaduk a köztévén, és nem is az utolsó. Csak azért említem meg a kéthetente jelentkező párost, mert személy szerint az egyik kedvenc humoristáimról van szó.

Maradjunk továbbra is a királyi tévénél, hiszen igazi különlegességek jönnek! Október 17-.től az esti Híradó után érkezik a Virtuózok, Bősze Ádám és Varga Edit műsorvezetésével. Magyarországon először, egy eddig példátlan komolyzenei tehetségkutató veszi kezdetét. Bevallom őszintén: nem szeretem a komolyzenét! Egy időben megpróbáltam a Bartók Rádiót hallgatni, hogy felszedjek magamra valami műveltséget… hát, azt hiszem kettő perc után eltekertem a rádiót. De erre a műsorra kifejezetten kíváncsi leszek. A cél itt is (a Fölszállott a pávához hasonlóan) a fiatalok csábítása eme hagyomány/ kultúra felé. És mivel az előző hadjáratuk igen sikeres, szerethető volt, adok a Virtuózoknak is egy esélyt. Tehetségkutatók módjára itt is van válogatás, és itt is szakmai zsűri értékel. – Mondjuk az időpont itt sem szerencsés. Egyfelől Berényiéket és a Celebek kell legyőznie, másfelől a robbangató Kasza Tibit és Varga Viktort és gárdáját. Meglátjuk.

Október 18.-án másnap pedig igazi nosztalgia vár a csatorna nézőire. Visszatér a Játék határok nélkül!! A 90-es évek egyik kultusz műsoráról beszélünk, amiért egészen 1999-ig lehet rajongani. – Valószínű, hogy nem egy nosztalgiázni vágyó várja már a műsort, viszont annak az Rtl-en futó X-faktorról kell lemondania. – Merthogy egy időpontba lesz azzal, vagyis 20:20-tól. Ami elég nagy szívás számunkra. Nagyon nem értem, hogy miért egy kétmilliós nézettségű műsorral rakják egy időpontba. Na mindegy, ez van. A kommentátor Gundel Takács Gábor lesz ( aki amúgy mindenes a közmédiánál….asszem takarító nem volt még egyedül) a műsorvezetők posztára pedig Varga Editet és Harsányi Leventét jelölték ki.

kult_jatek2_KP.jpg

Dátum nélkül, de még ősszel jön továbbá a Showder Klub 14. évada az Rtl-re, majd a Sztárban sztárt az új típusú szavazáson alapuló Rising Star követi. Új típusú…értsd: ugyanolyan applikáción keresztül kell szavazni, mint a VV6 esetében. Félek, hogy bukta lesz. Külföldön már az. Végül az még nem száz, hogy idén, vagy csak jövőre, de lesz VV 7. Addig megkapjuk az Éden Hotel 3. évadát, a Super Tv2 jóvoltából. Szóval: megint jön a party, kavarás, taktika és szex.

-        Azt hiszem idén ősszel, nem lesz hiányunk semmiben. Legalábbis tévénézőként nem.

 

Lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/profile.php?id=597107567077388&ref=ts&fref=ts

 

Kokas Bálint

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr276761891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása