Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2023. január 05. 19:16 - Kokas Bálint

Sorozatajánló 2022- Wednesday

Kicsit sűrű volt a tavalyi év, és sok sorozatra ( értsd újoncokra) nem volt időm, de az biztos, hogy a Wednesday mellett nem  tudok elmenni! Ráadásul az első etap csak nyolc részes volt, szóval nagyon gyors darába kezdtem. -Főleg miután az egész széria az első tíz perc után beszippantott. 

Őszintén szólva, első hallásra szkeptikus voltam a Netflix  újoncával. Ami egyébként mostanra olyan rekordokat döntöget, hogy gyakorlatilag az összes streaming szolgáltató pitizhet utána. A sztori nem valami bonyolult: az Addams family, egyetlen kis csöppsége, egy társadalom által kitaszított egyének számára fenntartott suliban kezdi meg tanulmányait...Tudjuk, hogy az Addamsék igen furcsa család, igaz? -Nem nagyon házasodnék be oda, az tény...mondjuk, lehet, hogy Szerda megérne egy dobást! :D Ja, az lenne az utolsó! :) 

szerda1.jpg

Szóval: a leányzó érkezése, már felborítja az iskola mindennapjait! Az egész szériának van egy Harry Potter feelingje...csak sötétebb jóval, és sokkal merészebbek az alkotók, mint Potterék esetében! Pottert például már régen a Roxforti iskolai szociális munkás venné kezelésbe, ha azt leművelné, mint amit Szerda megenged magának! Tim Burton a rendező, ne csodálkozzunk annyira! 

Tehát az alapok nagyon szépen vannak letéve. A karakterek remekül húzzák a sorozatot: egyszer se éreztem azt, hogy unatkoznék. Bepillantást nyerhetünk Wednesday családtagjainak életsztorijába is, valamint rögtön az elején már a végkifejlet felé veszi az irányt a sorozat: egy ismeretlen szörny diákokat gyilkol.... Ez aztán a biztonságos suli! :) Nade, meg kell fejteni a rejtélyt...és az első évad zárórészében pedig, megkapjuk azt a csavart, ami alapján már biztos, hogy nagyon fogjuk várni a folytatást! 

Meglehet, néha sok a véres jelenet, de Jenna Ortega olyan zseniálisan hozza a kis szuicid Szerda alakját, hogy ennek a sorozatnak, mindent elnézünk! Valójában nem is tudok olyan indokot írni, ami miatt nem érdemes elkezdeni a Wednesdayt. Oké: aki a Harry Pottert utálta, nyilván ezt se fogja szeretni! Azoknak üzenem: légysziii, szeressétek Pottert! :)   

 ( A port.hu szerint ez családi vígjáték...hm?? Ha nekik ez az, akkor ott durvább emberek ülnek, mint Addamsék! :D) 

 

Felső kép forrása: Index - Mindeközben - Jenna Ortega szerint Wednesday Addams egy LMBTQ+ ikon

Alsó kép forrása: https://daemon.indapass.hu/http/session_request?redirect_to=https%3A%2F%2Fport.hu%2Fadatlap%2Ffilm%2Fmozi%2Fwednesday-wednesday%2Fmovie-232300&partner_id=port

Vérvörös Blog a facen is: Vérvörös Blog | Facebook

 

 Kokas Bálint 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr5918019226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása