Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2015. január 30. 23:08 - Kokas Bálint

Korhatár 4- Mi, a szürke ötven árnyalatai

Többen kérdezték, hogy ezt a cikksorozatot mikor szeretném folytatni, de – bár nagyon is terveim közt szerepelt ez- nem találtam meg hozzá a tökéletes témát. – Plusz nem is volt hozzá hangulatom. Ja: nem is beszélve arról, hogy amúgy cikkek terén nagyon is le vagyok maradva! Na, de: ami késik, elmúlik….khm…nem múlik! 

Szóval: még be se mutatták, máris nagy vihart kavart a Szürke ötven árnyalata című film.  Az  E. L. James háromrészes világsikerű regénye alapján készülő film , nem a megszokott Szerelmünk lapjai érzést kelti bennünk, hanem sokkal durvábbat!. Kegyetlenül őszinte: minden tabut félre lök, és gyakorlatilag egy pornóregényt kaptunk. Nem, nem finom érzéki erotikáról van szó, hanem beteges dugásról, szadamazásról, mocskos és perverz  szexualitásról. – Nagyon röviden, hogy miről is szól a regény: A  fiatal újságírónő megismerkedik a kő gazdag és titokzatos Mr. Grey-el, aki nemsokára rajta éli ki betegesen perverz fantáziáját. Kezdetben csak dugnak, aztán a dugásból szerelem lesz, és egymáshoz való ragaszkodás. – Elnézést, hogy obcén vagyok…igyekszem hű maradni a regény stílusához!

Amikor elolvastam a regény első részét, bevallom őszintén: nagyon is tetszett. Ha őszintén bevallom magamnak, elég könnyű volt Mr. Szürkével azonosulni.  Ami mégis megfogott a könyvben, az  a kendőzetlen őszinteség! Mert TÉNYLEG zavarba ejtően nyíltan írja le a férfi obcén, perverz viselkedését. – Fél éve kezdtem el egy regényt és esküszöm nem merném bevállalni ezt a nyíltságot, pedig nem vagyok konzerv! Oké: igaz, hogy nem is kell ilyenre rákényszerülnöm, mert még csak kicsit se vethető össze a két könyv!    

 


ss.jpg

Amúgy a rendkívül intelligens, udvarias Mr. Szürkében azonban könnyen magunkra ismerünk! Nem csak pasikról van szó, mindenki tudja, hogy a nők, ugyanúgy vevők az ilyenre! – Tisztelet annak aki nem, persze! – Azért lássuk be: már nem az ókorban élünk! Mindenki olvassa el a regényt, melegen ajánlom! És miközben olvassa: 1. garantáltan vagy elérvez, vagy 2, azt suttogja az orra alatt, hogy bárcsak engem is így megizélne valaki! Ez a kis szunnyadó vágy, majdnem mindenkiben ott lappang, a tudományos kutatások szerint is. Csak rengetegen félnek bevallani, hiszen félnek a társak reakciójától.   Nem kell szégyenkezni, tényleg! Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem csak pihe-puha párnák közt fantáziál. Vagy ha ez mégis deviáns jellemre utal…hát akkor csoportosan kérhetünk beutalót a pszichiátriára!  Ja és azt már ki se merem fejteni, hogy a mai hatévesek már jóval felvilágosultabb ezen a téren, mint mondjuk a szülők! – Oké: ez erős túlzás volt, de értik mit akarok kinyögni!

Persze ez a fajta beteges szexuális magatartás, visszavezethető  valamiféle gyermekkori tragédiára. Mint ahogy  ez a könyvben meg is jelenik ! Nagyon sok ember itt vezeti le a hosszú évek alatt felgyülemlett sérelmet. Ami csak addig nem baj, amíg az uralkodó fél kordában tudja tartani indulatait. Ha pontosan tudja, hogy hol van a határ az ízléses de durva szex, és a szexuális bántalmazás között. Napi szinten hallani ugyanis szexuálisan elkövetett bűncselekményekről. Rengeteg ember esik át a ló másik oldalára azáltal, hogy nem tudja magát kontrollálni. Pedig nagyon is kellene, hiszen egy eldurvult játszadozás, komoly lelki traumával párosodhat! Nem vétek, ha mindkét fél közösen megegyezve csak dug, egészen addig, amíg kölcsönösen tisztelik egymást. Mert ha az egyik fél már elkezdi nem tisztelni a másikat, már  azonnal át is lépi a határokat! Ami előbb-utóbb végzetes is lehet.

Valahol minden emberben ott lappang Mr. Grey szelleme, nemtől függetlenül. Valahol mi is árnyékok vagyunk önmagunknak. Árnyékok, akik be se merik vallani maguk előtt sem, hogy mit tennének a másik emberrel, ha ő is akarná...

Lájkold a blogot: https://www.facebook.com/profile.php?id=597107567077388&ref=ts&fref=ts

 Kokas Bálint

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr657126033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.02.16. 17:36:23

A Szürke ötven árnyalatánál nem is kell meggyőzőbb bizonyíték arra, hogy lelke mélyén MINDEN NŐ szubmisszióra, behódolásra, izgalmas megaláztatásokra és egy csipetnyi nemi erőszakra vágyik

huffnagel.blog.hu/2015/02/14/a_szurke_otven_arnyalata_feminizmus_one_billion_rising
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása