Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. március 19. 21:25 - Kokas Bálint

Oscar 2017: Mindenki megérdemli a sikert. Mindenki!

Majdnem egy hónapja volt a 89. Oscar gála, egészen pontosan február 26.-án!  Ugye, hogy milyen friss, aktuális a Vérvörös Blog, kérem szépen!?  :D :D Másnap szerettem volna azonnal is megemlékezni róla, de a csapból is ez folyt, úgy gondoltam ezt most kihagyom! Most nosztalgiázok egy kicsit! 

A nyertes film a Holdfény  ( Moonlight) című dráma lett! Az emberi sorsról, emberi kapcsolatokról szól, egyebek mellett. Nem akarok hosszas ajánlót neki. Nem azért mert én vagy az Oroszlán, vagy a Kaliforniai álomnak szurkoltam, hanem mert nincs időm most kisregényt írni. Érdemes megnézni, nem csapnivaló film, de az az igazság, hogy már láttunk hasonlót, kategóriájában! Nem mellesleg a legjobb férfi mellékszereplő díját is a filmben parádézó, Mahershala Ali kapta. - A legjobb női mellékszereplő díját Viola Davis zsebelte be a Fences című filmben nyújtott alakításáért. 

A legjobb férfi főszereplő díját, az olykor botrányairól híres Casey Affleck kapta, A régi város című filmben nyújtott gigantikus alakítása miatt, a legjobb női főszereplő díját pedig Emma Stone, A kaliforniai álomért! Stone kisasszonyról csak annyit, hogy minden elismerésem az övé! Sikerült kinőnie magát a sokszor gagyi, szextől fűtött, tinivígjátékokból. ( Superbad-avagy miért ciki a szex?, Könnyű nőcske)! A legjobb rendező  Damien Chazelle lett A kaliforniai álomért ( Ő a legfiatalabb rendező, aki ilyen rangos elismerést kapott. Mindössze 32 éves!). És nem utolsó sorban, büszkén írhatok róla, hogy IGEN, MEGINT MEGCSINÁLTUK! Rövidfilm kategóriában nyert, Deák Kristóf Mindenki című filmje! Teljesen jogosan, hiszen tényleg egy remek kisfilmről van szó!Nagyon remélem, hogy jövőre is nyerünk, mert igenis vannak ma nagyon jó, nagyon színvonalas magyar filmek! Mint már említettem, itt van például most a Kincsem! 

Nyilván több kategóriája van/ volt az oscarnak, de én ezeket tartottam a legfontosabbnak! Lehet ilyenkor fanyalogni persze, hogy miért nem ez vagy az nyert, de azt mindenképp le kell szögezni, hogy idén tényleg nagyon jó filmek szálltak harcba. Mindenki megérdemli a sikert. Mi is. Mindenki. 

 

 

Lájkold a Blogot itt: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kép forrása:

http://magyar.film.hu/files/slide/image/31314/large_untitled.png

 

Kokas Bálint 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr6212351957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása