Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. március 25. 11:01 - Kokas Bálint

Disney! 1. rész: A Szépség és a Szörnyeteg

Mint azt egy egy korábbi cikkemben megígértem( http://eleg007.blog.hu/2017/03/13/mesek_a_kereskedelmi_csatornakon_tv2_az_elen), kicsit előveszünk pár régi klasszikus mesét,elsősorban a Disneytől. Ennek egyik oka, hogy még ma is rendkívül népszerűségnek örvendnek, a másik, hogy mostanában egyre gyakrabban tűzi őket képernyőre valamelyik kereskedelmi csatorna. Ma éppen A Szépség és a Szörnyeteg lesz látható a tv2-n, 18:55-től! Örök klasszikus mese, a történetet nem hiszem, hogy be kéne mutatnom: a zord szívű herceg egy varázslat hatására szörnyeteggé lesz, az átok pedig csak akkor törik meg, ha valaki képes lesz belé szeretni. Sem a szörny, sem a kastély elvarázsolt udvarnépe nem bízik a csodában már, amikor egyszer csak egy váratlan látogató bukkan fel nála...

A méltán népszerű rajzfilmet először 1991-ben mutatták be Amerikában, nálunk csak egy évvel később, 1992-ben. A rajzfilm Oscar-díjat, és Golden Globe-díjat is egyaránt kapott (legjobb filmzene, legjobb zenés film és vígjáték kategória). Eredeti bemutatója óta 2002- és 2012-ben is újravetítették a mozik. Több filmfeldolgozás  is készült belőle.

Pár napja fut az Emma Watsonnal készült, eredeti meséhez hűen ragaszkodó feldolgozás, amely már a bemutatása napján, hatalmas siker lett. A Harry Potter sorozat egykori Hermionéja bizonyítja, hogy igenis van értelme elővenni egy-egy klasszikust újra, mert vannak örökzöld darabok, amit  mindenkinek el kell mesélni. 

A kultikus rajzfilm tehát, ma este 18:55-től, a tv2 műsorán! 

 

Lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kép forrása: 

http://babamama.hu/assets/img/articles/201403/53133d55392bb2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr2912369251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása