Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. április 06. 09:09 - Kokas Bálint

Jön A szökés új évada!

Ha kellene egy zseniális sorozatot ajánlanom, az a Paula és Paulina....ööö....vagyis A szökés lenne. De komolyan! A széria 2005 és 2009 közt futott nálunk az Rtl Klubbon, kimagasló nézettséggel. A két testvér Michael Scofield és Lincoln Burrows 4 évadon át szökdösött, és gyakorlatilag egymást váltogatva raboskodtak a világ ilyen-olyan börtönében. Az Azkabant bezzeg kihagyták... Az első rész úgy indul, hogy a mérnöki zseni Michael ( Wenworth Miller) bűncselekményt követ el, hogy bekerüljön abba a börtönbe, ahol Lincolt tartják fogva ( Dominic Purcell), aki persze ártatlan. Bevallom őszintén: én csak tavaly ismerkedtem meg a sorozattal, de csak úgy, mint rajtam kivül több millió embert, engem is magával ragadott. A testvérpár szökéséhez nem egy rab csatlakozik még, és végig egy nagyon pörgős, feszültségekkel teli sorozatot kapunk, amiben nem csak akció, hanem dráma, humor és kellő romantika is van. A romantikus szálat, az első börtön fiatal orvosnője, a  Dr. Sara Tancredi ( Sarah Wayne Callies) és  a Michael közti románc adja.  Ha van olyan srác, akinek még se jönne be a sztori, ott a biztosíték, hogy a csinos orvosnőbe tuti belezúg, és ha másért nem, miatta az utolsó részig kitart a sorozat mellett, ami amúgy már, minden szempontból véget ért. A 4. évad végén ugyanis a főhős Michael meghal, és egy gyönyörű zene kíséretében el is búcsúztatják őt!  Bocsánat a spoilerért, ha valaki netán most kezdené el nézni: ez ne hátráltassa! Az idáig vezető út miatt érdemes végig követni.

Ha azt hittük, hogy tényleg vége, hát bizony tévedtünk. Manapság nagyon gyakori, hogy régi kultikus sorozatokat támasztanak fel. Elég csak megemlítenem a Twin Peakset, X-aktákat, Hősöket, vagy a Szívek szállodáját.Más kérdés, hogy valóban muszáj e folytatni, a már tényleg lezárt szériákat, hiszen nagy a rizikója az óriási buktának, de ez van! A pénz diktál, és kit érdekel, ha a főszereplő meghalt, akkor is jöhet a folytatás. Még ha az le is rombolja az addigi tartalmat!

A szökés folytatása meglepő módon nem az Rtl Klubbon, hanem a tv2 csoport kábelcsatornáján, a Prime-on kezd, ma este 21:00-tól! Az új évad összesen kilenc részes lesz. Mivel már láttam az első rész új epizódját, röviden csak annyit mondanék végezetül: nézzétek meg! Az alkotók nagyon ötletes csavarral folytatták, visszahozták a régi kedvenc karaktereinket is, ami miatt erős nosztalgia kaphat el minket. Igaz ugyan, hogy végig bennem volt a nagy kérdés, hogy DE MIÉRT KELLETT EZT FOLYTATNI MÉGIS, ám ha valaki ezen a traumán túlteszi magát, még mindig simán fogyasztható lesz a sorozat!

Szóval, ha valaki szinkronosan nézné meg: ma Prime, 21 óra! A premier ajánlójáért kattints ide: http://tv2csoport.hu/prime/musoraink/a_szokes/981_a-szokes-legujabb-epizodjai-aprilis-6-tol-a-prime-on.html

 

Lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kép forrása: http://sorozatwiki.hu/images/news/a_szokes_s5_magyar_premier.jpg

Kokas Bálint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr4912402495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása