Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. április 08. 23:14 - Kokas Bálint

A játék neve: halál! Kék Bálna, avagy ki a faszagyerek?

Azt már nagyon rég óta tudjuk, hogy az internet iszonyatosan veszélyes tud lenni, amellett, hogy ugyanakkor persze nagyon hasznos is. Korábban már írtam  erről  http://eleg007.blog.hu/2014/02/22/korhatar_2-_virtualis_szerelem, de még mindig képes vagyok meglepődni! Megszoktuk már, hogy a facebook sokszor a népbutítás melegágya, és hogy rengeteg hülyeség is terjed a közösségi portálon! Kezdhetjük például a " Posztold ki..." kezdetű játékokkal, vagy amikor  híres emberek halálhírét keltik, de nem is olyan rég volt, hogy tömegek öntötték le magukat, egy vödör jéghideg vízzel. Erről az abszolút hülyeségről, itt írtam: http://eleg007.blog.hu/2014/08/30/ice_bucket_challenge-_torjon_ki_a_jeg. Az még önmagában nem baj, ha tejednek ezek, mert mindig kell valami, amin felháborodunk, de az már elkeserítő, hogy az ilyen jellegű kihívásokra, tömegével zúdulnak az emberek! Oké: a baromság mindig hamarabb terjed, mint a valóban értékes, mások számára hasznos akármi, de az, hogy valaki önként leöntse magát egy vödör jéghideg vízzel, csak azért, hogy felvágjon X és Y előtt...hát....!!! Aki hülye, az haljon meg, meg is érdemli! 

Ám ha azt hittük, hogy ezt még nem lehet fokozni, mélységesen tévedtünk! Ha eddig nem haltál meg, ebbe az új őrületbe, tutira  megfogsz! Hetek óta terjed az interneten a Kék Bálna elnevezésű " játék", amely után nem egy játékos lett már öngyilkos. A "játék" azért is kapta a Kék Bálna elnevezést, mert azok az állatok, egy idő elteltével, eddig nem tisztázott okok miatt, öngyilkosak lesznek. A cél itt is ugyanaz: halál!  A szervezők ( legyen az külföldi vagy magyar) interneten keresztül keresik fel a fiatal tizenéveseket, és különböző durva feladatok végrehajtására ösztönzik őket. Fontos, hogy általában önbizalomhiányban szenvedő, depressziós, a társadalom által meg nem értett serdülőt keresik meg, hiszen elég csak a bizalmukat megszerezni, elhitetni velük, hogy rájuk számíthat, és a lelkileg már amúgy is a padlón lévő kamasz, máris megtesz bármit, hogy új barátai kedvében járjon! Ugye ez a tipikus " Akkor leszel a haverom ha..." "Király vagy, ha megcsinálod...." kezdetű  heccelés! Sokan átéltük már, hogy valójában nem akartuk megcsinálni, amire kértek, de akartunk egy jó pontot szerezni a haveroknál, és azért is végrehajtottuk a kért feladatot! Nekem is volt ilyen! Általános iskolában, sokszor játszottunk olyat, hogy oda kellett menni egy lányhoz és mondani neki valamit. Például szerelmet vallani! De ennyi. Ezek ártatlan, gyerekes játszadozások, heccelések voltak, és nem a mostanában terjedő Kék Bálna. 

Az egyik internetes oldal, így számol be a Kék bálna feladatairól: https://ripost.hu/cikk-kek-balna-ongyilkos-feladatok

Azt hiszem, hogy ezek után, már semmit se kell írnom! Szégyen, hogy itt tart a világ! Nagyon vigyázzatok magatokra! Semmilyen ilyen jellegű baromságba ne menjetek bele! Próbáljátok meg elfogadni magatokat, tudom, hogy kurva nehéz, de higgyétek el, mindig van fény az alagút végén! Én tapasztaltam! Beszélgessetek. Mindig mondjátok ki, amit éreztek. Még akkor is, ha a környezet furcsán nézz rátok! Minden bajról tájékoztassátok a szüleiteket! Senki ne menjen bele, ebbe az új hülyeségbe! Mert az életnél, nincs fontosabb! 

Tudom, tudom, hogy az iménti sorok túl papolósak, de megéri meghalni, egy ilyen miatt? Nem, ugye? Haljatok meg, miután álmaitokat megvalósítottátok. De senki nem lesz faszagyerek attól, ha valaki felvágja az ereit, vagy elmegy lopni!

 

További cikkekért, lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kép forrása: 

http://www.gondoltad-volna.hu/public/img/article/ezek_a_kek_balna_feladatai__4421.png

Kokas Bálint 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr4412411145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása