Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. november 23. 22:28 - Kokas Bálint

A Viszkis- Filmkritika

Igazából nem is egy filmkritikát szeretnék ide levésni most, hanem inkább csak  kedvcsinálót, a várva várt filmhez! Most jöttem a moziból. Nem szeretnék spoilerezni! Ambrus Attila ma az egyik legfelkapottabb (média)személyiség, akinek tévés szereplései, szerepeltetései, megosztják a társadalmat. Teljesen jogosan, teszem hozzá! Én is foglalkoztam vele: http://eleg007.blog.hu/2017/11/19/a_viszkis-bankrablobol_celebet

Az iránta való érdeklődést jól mutatja az is, hogy cikkemet négy nap alatt, csaknem háromezren (!!!) olvasták el. Nem vagyok egy Origo, sem Index, tehát ez igen szép eredmény. Köszönöm szépen! 

És akkor beszéljünk egy kicsit az Antal Nimród (Kontroll, Ragadozók, Elhagyott szoba) által rendezett filmről, aki egyébként a forgatókönyvet is írta. Fontos tudni azt, hogy már 3-4 évvel ezelőtt elkezdtek dolgozni rajta. És Ambrust keresték meg azzal, hogy mi lenne, ha filmet készítenének az életéről? Nem pedig ő az alkotókat!

Itt a film előzetese: 

A Viszkis egy nagyon jó film. Végig izgalomban tart, pörgős, remek képi világa, és szuper zenéje van. A történet két idősíkon fut, ami még érdekesebbé teszi a sztorit...de oké: no spoiler! Nézőként simán félre tudtam tenni, mindenféle ellenszenvemet, amit eddig Ambrus irányában éreztem, érzek. Látjuk a cseppet sem könnyű gyerekkorát, és szinte  már tökéletesen megértjük, miért is tette azt, amit. Más kérdés, hogy nem bírt leállni...és, hogy a bűnözésre semmi sem mentség, hiszen az ember mindig választhatja a jó utat! 

Ha nem tudom, hogy magyar filmről van szó, amerikai produkciónak hittem volna! A Kincsem  (Kritika itt: http://eleg007.blog.hu/2017/03/26/nyeregbe_magyar_kincsem_kritika ) A testről és lélekről után, az idei év harmadik legjobb magyar filmjét kaptuk: 10/8. Érdemes elmenni  rá a moziba.

Lájkold a blogot: https://www.facebook.com/vervorosblog/

Kokas Bálint 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr1413360301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása