Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. december 18. 08:57 - Kokas Bálint

Presztízs karácsony- Ne nyalizz Jézuskának!

Nem tudom, ki hogy van vele: én nem várom a karácsonyt! De esküszöm, hogy nem azért, mert lelkileg deviáns lennék...vagyis...izééé! Nem, nem azért nem várom, mert csalódtam a Jézuskában, nem azért mert túl sok rohangálást jelent, és nem azért mert lelkileg taccson vagyok! Tényleg minden oké. Hanem azért, mert 2017-ben már a karácsony nem a karácsonyról szól, hanem a pénzről, a magamutogatásról ( ki tud több, szebb ajándékot venni) , egyfajta presztízs lett az egész! Valahogy úgy kell elképzelni, amikor egy srác felszed egy szép lányt, és egy idő után csak mutatónak van vele, hogy "Látjátok én dugom, az én nőm, mekkora ász vagyok!." Amúgy meg leszarja a hölgy valódi érzelmeit! Azért írom ezt a példát ( és elnézést a csúnya szavakért!), mert az utóbbi időkben, több ilyen esettel találkoztam! 

Szóval: sajnos a karácsony elvesztette már valódi értékét, legalábbis számomra. Tisztelem azt, aki nem így érzi, gondolja, azonban be kell látnunk, hogy a multicégek, és fogyasztói társadalom kerekei, kinyírták, ezt az amúgy meghitt ünnepet. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy ma már október elején elkezdődik a karácsonyi nagyüzem a bevásárló központokban! Amikor meglátod az első csokimikulást, ahogy rád integet ( iszonyatosan borsós áron!), amikor megszólal az első karácsonyi nóta dala, amikor gigabetűk hirdetik, hogy KARÁCSONYI AKCIÓ! Illúziórombolás az egész! Mire eljön a szenteste, már konkrétan az egésznek a végét várom! Ja, és el tudják képzelni, hogy Mr. Üzletember, hogy áll a fa alatt kis családjával?  Már a húsvéti dekorációt tervezi, sőt! Nem lepne meg, ha betolná a húsvéti nyulat a karácsonyfa alá! Ó, egyébként ez nem is rossz ötlet....

Van egy versem, ami hűen tükrözi a karácsonyi életérzésemet! 

Karácsonyi rémek - Debrecen főterén

 

Kis karácsony…jó nagy hitel,
Szép ajándék: ki irigyel?
Itt egy Gucci, ott egy iPhone,
-A karácsonyt már utálom!


Jaj, de szép a karácsonyfa,
Most mindenki adakozna!
Aztán holnap: haljál éhen!
-Ez álszentség, ugye érzed?

Mosolyogjál, légy most boldog,
-Bár a bejgli rég megromlott!
Az anyóst is, úgy felrúgnám…
-Szeretlek …csak ne érj hozzám!

A betörők, már reszketnek,
-Tévéműsor, nincs új egy se!
Ezért van hát száz csatornánk,
Ami új is, az csak reklám!

Kis karácsony, nagy karácsony,
Szilveszterre erem vágom!
Dickens módra csak éneklek,
Vagy leszek Grincs: FÚJ EMBEREK!

2015. 12. 10

 12346315_983527895027158_1656695332079550752_n.jpg

 Adakozás. Tegyük szebbé az ünnepeket. Rengetegen tényleg nélkülöznek. Csak akkor ne erre a X napra legyünk adakozók! Mert a következő év napjait is túl kell élni! Ne azért adj valamit, hogy a lelkiismereted megtörölgesd az éves mocsoktól, hanem azért, mert szívből jön! Az, hogy kötelező jelleggel venni kell valamit a másiknak, mert ha te nem veszel leég a pofádról a bőr...ezzel sem értek teljesen egyet, bár nem vonom ki magam a feladat alól. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a karácsony nem csak ez a pár nap. Ha angyalok akarunk lenni, legyünk egész évben azok...ha nem akkor....ne nyalizz Jézuskának! Olyan ez, mint a Valentin nap:  ha szerelmes vagy valakibe, folyamatosan odafigyelsz rá, apróságokkal halmozod el, és nem egy napon belül próbálsz törleszteni. Ha pedig valaki presztízsből csinál valamit, az undorító! Ne presztízsből szeress! Ne presztízsből karácsonyozz! Ne nyalizz Jézusnak!

 

Lájkold a blogot: https://www.facebook.com/vervorosblog/

Kép forrása: saját kép

Kokas Bálint

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr713507871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása