Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2018. február 23. 08:59 - Kokas Bálint

Valami Amerika 3 (Filmkritika)

Rengetegszer írtam ide már, hogy az utóbbi években, mennyire jó magyar filmeket kapunk. Hogy bármelyik amerikai filmgyártóval fel tudjuk venni a versenyt, és le is vágtázzuk őket. Igen: számtalan magyar film ér el az utóbbi években hatalmas sikereket. Enyedi Ildikó filmje a Testről és lélekről jelenleg Oscar-díj esélyes ( zsinórban harmadik éve képviseljük magunkat e nemes átadón, és zsinórban nyerünk is díjat: Saul fia 2016-ban, Mindenki 2017-ben). Vagy például nem lehet nem megemlíteni a tavalyi év magyar filmszenzációját, a Kincsemet, ami az év harmadik legnézettebb filmje lett a mozikban, a maga 457 ezres nézőszámával. Egyedül csak Star Wars: Az utolsó Jedik,         (több, mint 900 ezer néző) és a Gru 3 (több, mint 500 ezer néző) győzte le. 

Herendi Gábor filmjéről itt írtam kritikát:  http://eleg007.blog.hu/2017/03/26/nyeregbe_magyar_kincsem_kritika

A film óta, különös figyelmet fordítok a magyar filmekre, és bár nem tudtam megnézni az összes tavalyi produkciót, de az év végi top10-es filmlistámon, három hazai alkotás is szerepel: http://eleg007.blog.hu/2017/12/29/az_en_2017-em_1_resz_filmek_top Jut eszembe: még lógok egy top10-es könyvlistával is, hiszen rengeteget is olvasok. 

És akkor beszéljünk az idei év eddigi legnagyobb filmsikeréről, ami holtbiztos, hogy az idei év egyik legsikeresebb filmje. Legalábbis nézőszámban, és bevétel szempontjából. Valami Amerika 3- Egy hét alatt, több, mint 140 ezren nézték meg a mozikban, amivel 21 éves nézettségi rekordot döntött meg. Nekem nagyon tetszett!!! Rengeteget nevettem rajta. Több megosztó kritikát olvastam róla, hogy ilyen-obcén, olyan obcén, így járatja le a melegeket, meg úgy, de szerintem abszolút nem kell tőle félni!

Nem szeretnék spoilerezni, nyugalom és csigavér! Nem is fogok, nyugavér és csigalom! De az fantasztikus, hogy 17 évvel az első rész után (2001-ben készült, 2002-ben mutatták be) ekkora érdeklődést tud mutatni egy film! Ami ráadásul nem is egy Harry Potter, és nem is egy Szabadság ötven árnyalata. ( Az utóbbi film jelenleg fut...bár az első kettőnél lényegesen jobban sikerült, de nem éri meg rá pazarolni a sorokat, véleményem szerint!).

A Valami Amerika 3 hozza azt, amit amúgy elvárunk tőle: ugyanolyan jó, mint elődei, sőt, ki merem jelenteni, hogy nekem ez tetszett a legjobban. Másfél óra könnyed kikapcsolódás. Ennyi. Kész. Nem kell összeesküvés-elméleteket szőni róla, senkit nem akar bántani a film. Aki ezt gondolja, annak javaslok egy jó pszichológust! A magyar színészvilág színe -java feltűnik benne, elég csak megemlítenem Pindroch Csabát, Szabó Győzőt, Oroszlán Szonját, Ónodi Esztert, Nagy Ervint, Csuja Imrét, vagy az önmagával azonos Stohl Andrást! 

A történet középpontjában most egy titokzatos bélyeg áll, ami miatt hőseink komoly bajba kerülnek, miközben a magánéletük is elég izgalmasan alakul...

Itt a film ajánlója: 

Aki teheti, menjen moziba hétvégén! :)

Lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/vervorosblog/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr4513691518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása