Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. július 08. 20:58 - Kokas Bálint

Barátok közt 7000!!!

Ez az a sorozat, amit még a két jeges maci között felcseperedő kis eszkimó Maugli is ismer! A széria jelenleg egy hetes nyári pihenőjét tölti, de pár nap múlva – július 14.-én- visszatér immár a 17. évaddal. Érdekes döntés volt az RTL-től, hogy most először nyáron is csatába küldi e sikerműsorát. Magam részéről nem értek vele egyet, mert sok nézőt veszíthet a nyaralások, kirándulások miatt. Ők tudják.  Belegondolni is durva, hogy az 1988 október 26.-án indult magyar „ szappanopera” a 7000. résszel érkezik! Kezdetben alig nézték egymillióan. –Összehasonlításképp: az Esmeraldát akkor több mint 3, 5 millióan figyelték. Na, miből lesz a cserebogár! A sorozat rengeteg sztárt kitermelt…jó, értsék úgy, hogy ismert embert, és több tucat magyar színművész is csatlakozott rövidebb- hosszabb időre a stábhoz. Így például ( természetesen a teljesség igénye nélkül): Trokán Péter, Szabó Győző, Tahi Tóth László. Vagy például önmagát adva lépett fel bene Lola, Kótai Mihály vagy éppen Jáksó László.

images2.jpg

Ennyi év alatt rengeteg szereplő költözött be és még többen költöztek ki. –Javaslom egyszer valaki vegye a bátorságot és kezdje el az elejétől nézni! Végül is nincs olyan nehéz dolga. Külföldön legalábbis nehezebb lenne. A BK atyjai ott már jócskán a tízezer felett járnak. Egy apró megjegyzés annak, aki nem tudná: ez a típusú műsor is licens műsor, csak úgy mint az X-faktor vagy a Heti Hetes. Magyarosítják a német típusú műsort. Merthogy a Barátok közt őshazája bizony Németország! Egyszerre több százan írják a sztorit, jó egy évre előre már ki vannak osztva a szerepek. – Ez a csapat készítette anno a szintén nagyon népszerű magyar Rómeó és Júliát a Szeress mostot! Ezt feltétlen meg kell említenem! Az pergősebb, romantikusabb, akciódúsabb na meg persze rövidebb volt. Sajnálatomra még száz részt se élt meg!

Halkan megjegyzem amúgy, hogy sokak szerint a Jóban rosszban jóval több akciót tartalmaz. Valahogy ott dramaturgiailag jobban tevékenykednek,mondják többen is. Passz. Pongráczékat nem igen néztem, leszámítva a nagyon bepromózott részeket. De azok odavágtak rendesen!

images_3.jpg

Berényiék története családi tele regény. Az alkotók szerint a saját kis életünket látjuk, mintegy tükörben. Oké, bele lehet ebbe is kötni, ez igaz. Miklóst ki látta már port törölgetni? De ne legyünk kegyetlenek. A mi életünk is egy kis Barátok közt. Csak gondoljunk bele: család, szerelem, kis kavarások, pletyizések titkok. Tiszta izgi, nem? Befejeztem na, nem kell most idegesen tovább lapozni! Mindenesetre igyekeznek összekuszálni a szálakat, még akkor is, ha a sorozat már valóban megfáradt. – Mára már csak három alapszereplő maradt, de így is jól hozza a nézettséget. Szóval lesz még vagy öt évig, ha nem tovább.

Elég Blog a facen is. Kattints és lájk:

https://www.facebook.com/profile.php?id=597107567077388&ref=ts&fref=ts

 

Kokas Bálint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr756485965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása