Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. december 07. 22:00 - Kokas Bálint

Dirty Denszing 2- Interjú az Ozirisz Hastánc Stúdió vezetőjével

Az előző, szintén hastánccal kapcsolatos cikket, itt olvashatják: http://eleg007.blog.hu/2014/10/26/dorti_denszing-_piszkos_has_tanc

Most pedig, a megszokottaktól eltérően ( és a blog történetében először!)egy interjúra készüljenek fel!Ugyanis pár órával ezelőtt még Debrecenben voltam Az Ozirisz Hastánc Stúdió gálaestjén, mely a Csapókerti Közösségi Házban tartottak.

Hat órakor kezdtek. A lányok előtte még gyakorolgattak ezt-azt, tökéletesítették még a mozdulatokat, majd egy rövid megnyitó után a hastáncruhában bújva ellepték a színpadot. És mi nézők egy varázslat részesei lettünk! Nem elfogultságból írom ezt, de komolyan: amit letettek az asztalra az vérprofi volt. – Vagy csak jól palástolták, ha hibáztak. De tényleg: mosolyogtak, elbűvöltek és látszott az kőkemény munka, ami e mögött a fellépés mögött volt.

Végig az járt a fejemben, hogy ha másodjára nőnek születek le, az fix, hogy addig fogom tökéletesíteni a hastáncolást, amíg legalább olyan jól nem csinálom, mint ők. Le a kalappal a kicsik és nagyok előtt egyaránt.  A 11 éve alakult csoport idén számtalan helyszínen lépett fel, számtalan sikert tudhat magáénak, és nem csak idén. Lendületük töretlen, kreativitásuk halhatatlan.

Mint azt írtam a csoport vezetőjével készítettem egy villáminterjút a gála után. – Aki amúgy nagyon kedves és készséges volt, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan kismillió dolga volt még. Több mindenre szerettem volna kitérni, de az idő sajnos nem engedte.

 Kokas Bálint:- Nahát, először is gratulálok a gálához, mert nagyon szép volt! Tessék már arról mesélni, hogy mennyiit készülnek egy –egy fellépésre, mennyi munkát fektetnek ebbe bele?

Szabó Árpádné: -Köszönjük szépen, nagyon sokat. Mindig folyamatosan próbálunk és készülünk a fellépéseinkre, ugye nem csak a gálára. Hanem egész évben a sok fellépésre, például a virágkarneválra.

ozirisz2.jpgVirágkarnevál, Debrecen 2014

K.B.: És az ötleteket, a koreográfiákat, honnan veszik? Gondolom Ön…

Sz. Á.: – Abszolút kreatív, igen. Én és a lányom. A mi koreográfiáink ezek.

K.B:- Hát akkor egy Oscar –díjat már kaphatnának. És mik a jövőbeli tervek?

Sz. Á.:- Hát jövőre is Virágkarnevál, bízom benne, hogy még több fellépés, pedig idén is sok volt. És ugye, az év végi gála.

K.B.:- Ön emellett még mással is foglalkozik. Hogy tudja összeilleszteni a kettőt?

Sz .Á. : -Igen, dolgozok. Nem egyszerű…

K.B.: -Meg lehet kérdezni, hogy mit?

Sz. Á.: - Bérelszámoló vagyok. Abszolút más jellegű. Irodai munka.

K. B.: - Szereti és élvezi ezt. Meddig tervezi még csinálni?

Sz. Á.: Nem tudom, remélem még sokáig.

K.B. : - Férfiak számára mennyire javasolja a hastáncot?

Sz. Á.:-Hát ez egy nagyon érdekes kérdés: nem is tudom! Nekik is nagyon jó, a test felépítésének, mint mozgás nagyon is egészséges. Ha nem bántja a nemi identitásukat, akkor igen, javaslom nekik is.

K.B. : Mai világba már… Jól van: Köszönöm szépen.

Ő is megköszöni és rohanok az állomásra. Futnom kellett, hogy elérjem a vonatot, de sikerült. Ja és a pasiknak csak annyit, hogy tényleg próbálják ki, tegyék félre a macsósságot. :D

Lájkold a blogot:  https://www.facebook.com/profile.php?id=597107567077388&ref=ts&fref=ts

Kokas Bálint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr146965719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása