Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. február 20. 09:11 - Kokas Bálint

Olimpia 2024- Ha te (sem) akarod!

A migránsok elleni hadjárat óta, manapság egy másik fontos kérdés kering a levegőben: legyen e olimpia Budapesten? Honatyáink úgy gondolták, hogy igen, 2024-ben nálunk kell megrendezni az ötkarikás játékokat, így vették a fáradtságot és versenybe szálltak, hogy megrendezhessük mi is! Igaz ugyan, hogy abból a pénzből, amit arra fordítanánk fejleszteni lehetne az egészségügyet, az oktatást, vagy bármi egyebet, de ugyanakkor meg nem árt, ha rendezünk egy olimpiát is. Már csak az ország-image miatt sem! Azt gondolom, hogy a dolog kétéltű! Egyrészt valóban nagyon nagy esemény lenne, ha nálunk rendeznének meg ezt a nagy múltú és szép eseményt  ( hiszen akkor megint ránk figyelne az egész világ!), másrészt viszont nem érzem úgy, hogy képesek lennénk csak úgy simán otthont adni neki. Nem addig, amíg a budapesti közlekedés olyan, amilyen, nem addig, amíg a munkanélküli ráta ilyen magas, és nem addig, amíg a magyarok többsége minden ok nélkül köpköd, irigykedik a másik ember sikerére! Szomorúan kell belátnunk, hogy ilyen az átlag magyar: fáj neki, ha valaki sikert ér el valamiben, és azonnal kényszert érez, hogy a neten buzgó kommentelőként álnévben lefricskázza! Tehát röviden: NEM ÁLLUNK KÉSZEN EGY OLIMPIA MEGRENDEZÉSÉRE! Akkor se állnánk készen, ha minden vagyonunk meglenne rá! Először magunkban rakjunk rendet, a magunk belső harcát, olimpiáját vívjuk meg sikerrel, aztán rendezhetünk  másoknak is, egy méltó, ünnepélyes, meghitt olimpiát! 

Visszakanyarodva a cikk elejére! rendezzünk e olimpiát? A kérdés egy országot foglalkoztat, egy országra hatással lesz, ha lesz, így nem értem, hogy miért nem lett országos népszavazás róla? Február 17.-ére a fővárosban összegyűlt 266 151 olimpiaellenes aláírás ( negyedmillió!), amelyet Momentum Mozgalom kezdeményezett, mondván, hogy ne legyen nálunk olimpia! Egy hónap alatt sikerült ennyi aláírást szerezniük, ami nagyon nem kis teljesítmény! Főleg úgy, hogy ez a projekt nem kapott akkora propagandát, mint anno a "Tudta?" kezdetű migráns ellenes hadjárat! Nem értem, hogy miért! Attól, mert azt az olimpiát Budapesten rendeznék, attól az ország legkisebb zugában lakó Pista bácsinak is joga lehetne dönteni arról, hogy mi legyen! Na mindegy, tényleg nem hisztizni szeretnék itt, annak kell örülni, ami van!

Ne értsenek félre, én is nagyon örülnék, ha lenne itt olimpia, de nem a jelenleg adott feltételek mellett! Nekünk még érni kell erre az eseményre! Minden értelemben! Csak halkan jegyzem meg, hogy egy Harry Potter féle Trimágus Tusának jobban örülnék! :D 

 

Kép forrása: 

http://player.hu/uploads/2014/09/budapesti-olimpia.jpg

 

Vérvörös Blog a Facebookon: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kokas Bálint

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr9412274651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása