Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. március 13. 21:20 - Kokas Bálint

Mesék a kereskedelmi csatornákon: TV2 az élen!

Az utóbbi hónapokban, napokban bevált szokás lett a kereskedelmi csatornákon régi, VALÓDI rajzfilmet adni, főműsoridőben: az este hat -,és tizenegy óra közötti időszakot nevezzük így. Nem azt mondom, hogy eddig soha nem adtak le egy rajzfilmet sem, ebben az időszakban ( ne a Shrek, Madagaszkár féle animációs rajzfilmekre tessék gondolni), de ritka volt! Pár éve nyáron fél nyolckor hétvégén ment  le az 1992-es Walt Disney Aladdinja az RTL KLUB-on, csak a példa kedvéért. De valljuk be: nagyon gyakran érezhette azt, a mesekedvelő néző, hogy semmi igény nincs családi rajzfilmekre, az országosan bárhol fogható, kereskedelmi (fő)csatornákon. Ez nem igaz! Igény igenis van az egész estés rajzfilmekre, egy megfáradt, hosszú nap után is! 

maxresdefault.jpg

Persze, lehet azt mondani, hogy megint csak kritizálni tudok, hiszen a Jégkorszakot minden héten leadja szinte a TV2, mint írtam,  én most kifejezetten kézzel rajzolt rajzfilmekre gondolok! Az animációs filmek, egy kicsit más kategória! Szeretem őket, nagyon jó kis filmek közül lehet válogatni ebben a kategóriában, de mások, mint például a Walt Disney jól ismert, szerethető, gondosan megrajzolt, melegséget árasztó mesehősei.

Idén valahogy eljött a mesék ideje! Ugyanis hónapok óta  látunk rajzfilmeket a két nagy kereskedelmi csatornán, főműsoridőben. Elég, ha csak a TV2-n nemrég vasárnap este sugárzott A hercegnő és a békára gondolunk, vagy az RTL KLUB-on, most szombatonként levetített Oroszlánkirály 1-2-re!  Ráadásul nem is mentek csapnivaló nézettséggel! Külön kiemelném a TV2-t! Nagyon jár az ötös nekik, mivel 2017 február 5.-től úgynevezett  "Mesedélután" található náluk a vasárnap esti Tények előtt, melyben kifejezetten régi, 'apáink idejéből való", valóban szerethető rajzfilmek mennek: Hupikék törpikék, Maci Laci, Tom és Jerry.  Jövő héten, március 19-én,  (vasárnap)16:30-kor a Micimackó:Tavaszolás Zsebibabával, azt követően pedig, március 25.-én (szombaton) a Walt Disney 1991-ben készült remekje, a Szépség és a Szörnyeteg érkezik, 18:55 perckor!  

És itt be is fejezném a cikket! De hamarosan folytatás következik! Mostantól, leporolunk pár rajzfilmet itt is a Vérvörös Blogon, és egy kicsit kivesézzük őket, nosztalgiázunk! Hiszen a mese örök! 

Lájkold a blogot itt: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kép forrása: https://i.ytimg.com/vi/gG5DTo7Uu-w/maxresdefault.jpg

Kokas Bálint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr9612335957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása