Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. szeptember 27. 16:03 - Kokas Bálint

Kell politizálj? Diktatúra van? Kuss???

A napokban vitatkoztam valakivel arról, hogy kell e a mai emberek politizálnia, főleg a fiataloknak? Az én válaszom az volt, hogy persze. A politika nem csak arról szól, hogy megyek, tüntetek,  ennek-annak szidom a k...anyát, miközben hagyom, hogy kitörjön belőlem a vadállat és lezúzom a Széll Kálmán teret. Ez már VANDAlizmus ( kedves Vandák, bocsánat a szóviccért!), ezt a fajta politikai aktivitást én is elítélem! Kaptunk belőle már eleget, elég szomorú, hogy egyesek még ma is így értelmezik, a politikai aktivitás fogalmát! Nem! Nem kell szétgányolni semmit, hagyjatok békén minden teret, a rombolás úgysem viszi előbbre az országot! És most nem holmi papként akarok itt prédikálni, csak lássuk be: attól, hogy valaki, vagy valakik törnek-zúznak, kis országunknak nem lesz jobb sora! Értem valahol ezt a fajta mentalitást is, hiszen herótja van már mindenkinek attól, ami ebben az országban megy, de nem egy példa bizonyította már, hogy hiába dobáljuk meg a Parlamentet festékpatronnal, hiába randalírozunk molotov koktélokkal, a hatalom bizony mindent megtorol!

Ki kell mondjuk, a már így is elég nyilvánvaló tényt, hogy ma nálunk itt diktatúra van! Diktatúra, mert Odafent eldöntik, hogy mi hogy éljünk, mit csináljuk, és nekünk, kisembereknek kuss! Elég, ha csak a televíziók csatornáira gondolunk: a legtöbb, valamilyen politikai párt kezében van, úgy cenzúráznak, ahogy akarnak! Holott a televíziónak, egyfajta szócsőnek kéne lennie az állam és az emberek között. Holott demokráciában élünk, papíron! De ha akkora nagy demokráciában élünk, miért ölik meg az időseket a munkával? Miért van a plafonon a nyugdíjkorhatár? Miért van az, hogy napi 10-13 órát is dolgozunk minimálbérért? Ami azonnal el is megy a számlák befizetésére? Miért ölik meg a gyereket az iskolában a rohadt sok tananyaggal...amire amúgy 20 év múlva, semmi szüksége nem lesz? Miért kötelező logaritmust tanulniuk a fiataloknak, ha közben nem tudják az illemet, és lövésük sincs arról, hogy mit ünneplünk október 23.-án? Persze, most nagyon kisarkítottam mindent, de tény: bábuk vagyunk, és sajnos úgy rángatnak minket az Országházból, ahogy kedvük tartja. Nem véletlen, hogy már több, mint egymillióan is elhagyták ezt az országot...

Mindezek ellenére: igen, kell ma a fiatalnak politizálnia! És szerencsére sokan gondolják így! Több ismerősöm, barátom van, akik már nem egy tüntetést megszerveztek velem együtt, akik igenis kimondják a véleményüket, anélkül, hogy vandálkodnának! A politika átszövi az életünket: meghatározza a mindennapjainkat, tehát IGEN: legyetek aktív politikai résztvevők! Mondjátok ki a véleményeteket, nem kell bekakilni semmitől! A fiatalokon múlik a jövő, nem? Akkor meg?

abraaa.jpg

 

Az, hogy a FIDESZ még mindig a legnépszerűbb párt, és hogy megdönthetetlen...nos, ez sem igaz!- Azért írom le ezt is, mert nem egy ember véli így! Nem, nem igaz!!! Orbán Viktor pártának van egy közel 30%-os támogatottsága, de az kicsit sem 50%! Vagyis: 30% uralkodik a 70% felett! Ez katasztrófa! Ennek több oka is lehet, de én csak kettőt emelnék ki! 1. Nincs olyan párt, amire tulajdonképpen érdemben tudnánk szavazni, mert már szinte mindegyik eljátszotta a bizalmunkat! MSZP 10%??? Hol van az már a 40%-50% százaléktól? A Jobbik is veszített néhány voksolót az előző választási ciklus óta (25-15 % közt voltak), a többi párt meg...próbál feltörni, kapaszkodnak, de nincs mögöttük igazából semmi tartalom! Ez csak az én véleményem, elnézést, ha túl szubjektív vagyok, nem kell mindenben egyetértenünk....hiszen DEMOKRÁCIA VAN, ugye? Visszatérve a kiindulási pontra: kell politizálni, és nem elvenni akartam senki kedvét most! Csak lássunk reálisan! Nem becsukott szemmel kéne járni...és nem kéne kussolni!

 

Lájkold a blogot: https://www.facebook.com/vervorosblog/?fref=ts

Kép forrása: http://kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2017/09/teljes_felnott_nepesseg-01-3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr3012903444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása