Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. október 26. 21:16 - Kokas Bálint

#metoo: Családban zaklatva. Nézz szembe a félelmeddel!

Pár nappal ezelőtt robbant a hír, mely szerint Sárosdi Lilla művésznőt zaklatta a Vígszínház jelenlegi főrendezője, egykori igazgatója, Marton László. Így ír a Blikk erről: http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/sarosdi-lilla-elarulta-miert-pont-most-vallott-marton-laszlo-zaklatasarol/0m12dv8

A vallomás óta folyamatosan jönnek az újabb, és újabb beismerések. Azóta már nem egy híresség elárulta féltve őrzött, eddig szégyellt titkát: ő is zaklatva volt. A közösségi portálakon pedig elindult egy kampány, amely arra buzdít, hogy igenis beszélni kell erről a problémáról. Részletek:  itt:http://www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/metoo_erre_kepes_a_facebook-kampany/20171024095523?autorefreshed=1 

Mert nem egyedi történetről van szó. Sőt! Jelenleg Magyarországon a szexuális zaklatás 3%-7% között mozog, ami igen magas! És akkor nem is beszéltünk még a többi zaklatási formáról: fizikai erőszak, lelki erőszak, gyerek felhasználása erőszakra. Az áldozatok többsége nő.

 

Nem akarok most belemászni a zaklatás pszichés okaiba, mert akkor nagyon hosszú lenne. Nem az a célom, hogy valami lexikális tananyagot lenyomjak a torkotokon, csak az, hogy felhívjam a figyelmet, ezzel a rövid cikkel is arra, hogy BESZÉLNI KELL ERRŐL!!!! Mert, ha valamit nem mondunk ki, az csak felemészt minket. Elhiszem, hogy kurva nehéz ezzel a ténnyel szembenézni, és kimondani, de utána megkönnyebbül a lélek! Kedves nők, hölgyek, fiatal lányok, kislányok! Ne engedjétek, hogy ez a tragédia, tönkre tegye az életeteket! A történtek nem a ti hibátok!! Ne szégyelljétek!!! Oké: mondhatjátok azt, hogy persze, én könnyen beszélek, velem nem történt meg...Igazatok van! Nem zaklattak, nem vertek. Szerencsére semmi ilyenféle devianciával nem kell szembenézzek. De van más, amivel igenis élnem kell, nap, mint nap! És mindenkinek van! Mindenki cipel legalább egy keresztet az életében! Mindenki tudni akarja, azt kérdezi magától, hogy: miért én?  Ezt csak elfogadni, és felvállalni lehet. Máshogy, nem lehet feldolgozni! Rohadt nehéz, tudom! Mert a félelem megbénítja ajkunkat: nem merünk beszélni, hiszen rettegünk, hogy mii lesz, ha szavaink után már nem fogadnak el minket??? A bántalmazott fél úgy érzi, hogy ő már csak egy szardarab, ám ez nem így van. Ő AZ ÁLDOZAT! A SZARDARAB A TETTES!!!  

Általánosságban köztudott, hogy a tettesek  deviáns, lelki beteg, önértékelési problémákkal küzdők, akiknek a családjában súlyos zavarok vannak.  Ők csak valamilyen formában visszaadják azt, amit ők kaptak kisgyermekként. Kiélik a perverziójukat, és ennyi a lényeg! Minden más lényegtelen! Megdöbbentő, hogy ma minden 4-5 nő átélte már a zaklatás valamilyen  formáját. És nagyon is érthető, hogy ha csak töredéke vallja be! 

Mostantól #meetoo, itt a Vérvörös Blogon is! Ugyanis nekem is van nem egy ismerősöm, barátom, akik sajnos maguk is áldozatok, vagy érintettek valamilyen szinten ebben a témakörben. Beszélnünk kell  erről...és fogunk is!

( Folytatása következik!) 

Lájkold a blogot itt:https://www.facebook.com/vervorosblog/

Kép forrása: 

http://24.p3k.hu/app/uploads/2011/12/eroszak1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr3813094132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása