Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2017. november 26. 01:41 - Kokas Bálint

X-faktor 2017- A 7. évad kritikája!

Megfogadtam, hogy idén folyamatosan követem az X-faktort...de ezt nem sikerült tartanom. Az más kérdés, hogy ugyanígy jártam a Survivorral, a Házasság első látásával, vagy éppen az Ázsia Expresszel. Az első néhány adást megnézem, aztán kapitulálok, mielőtt még a pszichém sérülne. Nem baj, mindjárt indul a Celeb vagyok, ments ki innen! új évada (Rtl Klub hétfőtől,18:50) AZT IGENIS, NÉZNI FOGOM!! Bár a megszokott Sebestyén Balázs-Vadon Jani páros helyett, most Puskás Peti-Kiss Ramóna viszi a műsort...szóval, lehet nem fog érdekelni! 

Vissza az idei X-faktorra! Túl sokat nem tudok igazából írni róla! Röviden és tömören: szar volt! Az egész műsor elvesztette varázsát. Sajnos kicsit sem volt olyan nívós, mint mondjuk anno, 2010-ben. Ami persze betudható annak is, hogy így a hetedik évadra elfáradt a formátum. Csakúgy, mint Amerikában, idehaza is jóval gyengébb nézettséget hozott az RTL KLUB számára (átlagban 800-és 900 ezer között hozott, ami nem éppen egy acélos szám, egy hétvégi nagy shownál), nem lepne meg, ha jövőre már nem térne vissza. 

A közösségi oldalakon sok néző által szidott X-faktor, több sebből is vérzett! Ott volt például a "szakmai"zsűri. Egyikre se lehet úgy felnézni, mint egy szaktekintélyre, hiszen még ők maguk is nemrég kerültek ki az iskolapadból. Gáspár Laci, ByeAlex, Puskás Peti, Radics Gigi...az se lenne meg, ha volna olyan olvasóm, akiknek ez a négy név, nem mond semmit! Hol van már Geszti Péter vagy Szikora Robi, akik VALÓBAN tettek le az asztalra, és akik VALÓBAN értenek a zenéhez! És akiknek véleményére VALÓBAN add egy ország! Értem én, hogy fiatalítani akartak, de ez valahogy nem sikerült jól. Az állandó zsűrik közti konfliktusok, elég egyértelműen csak megjátszott balhék voltak. Sokszor éreztem azt, hogy megaláznak egy-egy jelentkezőt, ami azért nem akkora újdonság: korábbi szériákban is be-beszóltak egy-egy önjelölt Madonnának!

A műsorvezető váltás viszont jó döntés volt! Nem azért, mert bejön Kiss Ramóna, de tényleg: ahhoz képest, hogy élete első műsorát vezette az RTL-en, ügyesen helytállt, annak ellenére, hogy néha bakizott. De kérdem én: van olyan ember, aki nem bakizik néha? Nincs! 

A versenyzők? Sablonosak, unalmasak voltak, de ez csak az én véleményem! Három embert tudok kiemelni a tizenkettőből, akire azt mondanám, hogy TEHETSÉG, OTT A HELYE, NYERJE MEG! 

Az egyik, az operával induló Abaházi Nagy Lívia. A középmezőnyben hagyta el a színpadot. Csodálatosan énekel. 

 

 

 

És akkor magyar előadókból elég is volt! Valahol szomorú, hogy egy embert tudok csak jó szívvel megemlíteni, aki magyarként volt ott, lehet bennem van a hiba. A második helyezettem (aki ténylegesen az is lett!) nem más, mint Serena Rigacci, aki már Olaszországban nyert tehetségkutatót a hangjával.

 

 

 

 

A 2017-es magyar X-faktor...magyar...hát...módosítok: a magyar csatornán sugárzott 2017-es X- faktor győztese(i) Ricco és Claudia lettek, akik cseh-szlovák tehetségkutatót már bezsebelhettek maguknak! Tény, hogy nagyon jók! 

 

Ezek után, én csak egyetlen mondattal zárnék: szép volt magyarok! :D Hozzáteszem, nincs bajom egyik győztessel se, megérdemelték a győzelmet! De ha összességében tekintek az X-faktor hetedik évadára, nyugodtan kimaradhatott volna ezen év repertoárjából! 

Lájkold a blogot: https://www.facebook.com/vervorosblog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr5313384647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása