Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.

2014. február 18. 17:33 - Kokas Bálint

Korhatár- A szex felpörget

 12 éves koromban még azt találgattuk a suliban a srácokkal, hogy Ashnek hány pokemont sikerül majd összegyűjteni, vagy hogy kinek mennyi tazója van!

Emlékszem, néztük a hintából a lányokat, és gyártottuk a kifogásokat, hogy odamehessünk hozzájuk. Aztán röhögtünk, ha valaki beégett. Most pedig, mintha valami mesét kéne kezdenem, így kell folytatnom: "Egyszer volt, hol nem volt..." de ma már nincs. A mai 12 évesek, ugyanis teljesen mások, mint mi húszévesek voltunk annó. Idegenek tőlünk, pedig alig néhány év van közöttünk!

Szex, buli és alkohol- nagyokat megszégyenítve, a vidáman mosolygó hetedikes fiúcska már korántsem olyan ártatlan, mint azt hisszük! Míg otthon "anyuci kedvence"- ként emlegetik, társai közt ő az alfa hím, aki már az összes lányon átment az osztályból, aki félpercenként elszív három szál cigit, és ha buliba megy, ő az, aki először tántorog a piától. De nem baj, a haverok majd felsegítik, ápolják, és persze nem vetik meg őt! Hiszen ők is, pont ugyanezt teszik hétről hétre! Persze a szülő otthon semmit se tud, nyugodtan kapcsol az M3-ra ,hisz fia csak a barátaival ment le bringázni!- Elvégre még csak most 12- 13.

 

A kérdés: ki a felelős a mai fiatalságért!? Ki tehet róla, hogy ide jutottak!? Mielőtt valaki gyorsan rávágna egy választ: nem csak a szülő! Hanem mindenki, egyenként! Gondoljuk csak végig: ő csak azt teszi, amit a nagyobbtól lát. Vagyis utánozza, remélve, hogy így beolvad a társadalom megfelelő helyére! Csak az a baj, hogy az egész társadalom szétcsúszott, és sajnos nincs Pókember, vagy Macskanő, hogy szuperhősként mindent megoldjon, és mindenki újra happy legyen!

Marad a valóság, ami csöppet aggasztó! A mesékben, gyermekműsorokban egyre több az erőszak (bár felemelő, hogy még el lehet kapni Frédi Bénit, vagy a Hupikék törpikéket olykor) a délutáni sávban pedig (amikor ugye a gyerek egyedül "tanul") az orgazmus van mindennapi terítéken! Az ajánlóban a férfi csúnyán beszél, és folyton ott a sörösüveg a kezében, vagyis ez így természetes, akkor ő miért ne próbálja ki!?

És a szexuális magánéletéről mindenki olyan természetesen beszél, mintha csak az időjárásról beszélnének! És szépen lassan már a 12 éves kislány is tudja milyen érzés AZ, mert a dolog megtörtént péntek este egy porfészekben, igaz alig rémlik neki... De nem számít, úgyis ez a menő!

De ne gondolják, hogy prűd lennék! Semmi ilyesmi. Az természetes, hogy az ember el kezd érdeklődni a másik nem felé, igen hamar. Nem erről van szó. Viszont az gáz, ha valaki már 13 évesen kiég. - Jó, ez persze vitatható: lehet mentegetőzni, magyarázkodni, mindenesetre elég taszító tud lenni egy "kis" 13 éves illuminált állapotú fiatal. Pláne, ha már van neve az iparban és az utcalányokat megszégyenítő mozdulattal harap rá egy -egy farokra.

Mindent összegezve: nem számít a kor - sem a külső, hisz az amúgy is elég fejlett - a minél hamarabbi szexuális élmény, rangot, dicsőséget ad, és már ciki lesz akár 17 évesen is bevallani, hogy: "Bocsi, de még szűz vagyok!". E generáció fiataljai hamar elveszik ártatlanságukat. Ami elég nagy probléma, hiszen így a valódi romantika szerepe is átalakul, vagy megszűnik! Mi a megoldás !? - Hogy őszinte legyek, nem tudom! Talán az odafigyeléssel, kis törődéssel, elkerülhető az, hogy a gyermek ne alfa hím legyen 12 évesen, hanem valaki, aki tele van ötletekkel, vágyakkal, és alig várja, hogy a nagybetűs élet kinyissa számára kapuit.

A téma pedig nemsokára folytatódik! De nem azért mert egyetlen témám a szexualitás lenne, és nem azért mert itt szeretném kiélni perverzióimat, hanem mert egyszerűen még van miről beszélni.

                            

Kokas Bálint

           

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eleg007.blog.hu/api/trackback/id/tr775821144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2014.02.19. 17:47:28

Milyen környéken laksz? Azért nálunk ez nem jellemző.

Kokas Bálint · www.vervorosblog.hu 2014.02.19. 18:33:03

@fofilozofus: Erről,mint igen gyakori jelenségről írtam. - De persze mindig vannak kivételek.

VoluntartistA 2014.02.19. 19:51:06

@fofilozofus: Biztosan meg tudod-e ítélni, hogy nálatok mi a jellemző?

VoluntartistA 2014.02.19. 19:54:58

Gratulálok Bálint, időszerű volt szóba hozni ezt is.
Még valami: "Ki viszi át...a szerelmet a túlsó partra?" Vagyis az a nagy tévedés, hogy a szexben való (korai) jártasság majd megold egy sor dolgot, és felnőtté tesz. Hát nem.

Kokas Bálint · www.vervorosblog.hu 2014.02.19. 20:16:41

@VoluntartistA: Menj ki 10 óra után mondjuk Nyíregyháza főterére, és nézz szét. Fogsz látni elég sok részeg 13 évest, meg hasonlókat. És így már érteni fogsz, remélem. Nálunk mi jellemző? Országosan mi jellemző inkább...

Kokas Bálint · www.vervorosblog.hu 2014.02.19. 20:26:44

@VoluntartistA:@balint007:- Bocsi az előző hozzászólást fofilozofusnak szántam. A cikk arról szól, hogy abnormális dolog az, hogy a 12-13 évesek lettek az éjszaka hódítói. Persze, a korai jártasság, semmit nem old meg. Sőt! Az lenne az ideális, ha minden a maga idejében történne és nem előbb vagy utóbb :)
Vérvörös. Feltűnő. Provokatív. Elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása